بیماری‌هاپزشکیتنفسی

کووید ۱۹ احتمالاً به یک بیماری فصلی تبدیل می‌شود

کووید ۱۹ نیز احتمالاً در آینده به سرنوشت آنفولانزا دچار خواهد شد و به یک بیماری فصلی تبدیل می‌شود.

یک همه‌گیرشناس از دانشگاه میشیگان بر این باور است که کووید ۱۹ در نهایت به یک بیماری فصلی تبدیل می‌شود که در فصل پاییز و زمستان شیوع پیدا می‌کند. رافائل مزا، استاد همه‌گیرشناسی و بهداشت عمومی از دانشکده بهداشت دانشگاه میشیگان، در مورد واکسیناسیون، ایالات متحده، برزیل و دیگر کشورهای آمریکای جنوبی را برابر می‌داند و باور دارد که که کووید ۱۹ در نهایت در این مناطق به یک بیماری فصلی تبدیل خواهد شد.

برخی از کشورهای آمریکای جنوبی، از جمله برزیل، در هفته‌های اخیر روند نزولی تعداد موارد و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را تجربه می‌کنند. با وجود این داده‌ها، کارشناسان می‌گویند زمان استراحت نیست. سناریوی همه‌گیری در هفته‌های آینده در این منطق چگونه خواهد بود؟

با توجه به تعداد بالای افرادی که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و تعداد قابل توجهی از افراد که حداقل یک دوز واکسن را تزریق کرده‌اند، امیدواریم موارد جدید ابتلا به ویروس در هفته‌های آینده کاهش یابد. از سوی دیگر، این واقعیت که فصل بهار و تابستان به‌زودی در برزیل و بقیه کشورهای آمریکای جنوبی آغاز می‌شود، این خوش‌بینی را ایجاد می‌کند که موارد کووید ۱۹ در منطقه همچنان پائین باقی می‌ماند؛ زیرا مردم می‌توانند فعالیت‌های بیرونی زیادی انجام دهند و فعالیت در محیط‌های بسته را محدود می‌کنند.

اما سویه دلتای کووید ۱۹ در کمین است و می‌تواند در تمام فرآیندها توقف ایجاد کند و به‌طور پنهان باعث شیوع عفونت‌های جدید شود. احتمال شیوع سویه دلتا در مناطقی که سطح واکسیناسیون و مصونیت پایین‌تری دارند بیشتر است.

آیا با وجود واکسیناسیون گسترده و لغو محدودیت‌های قرنطینه در هفته‌های پیش‌رو این امکان وجود دارد که سیر نزولی موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ معکوس شده و افزایش یابد؟

این یکی از احتمالاتی است که ممکن است به واقعیت تبدیل شود. در ایالات متحده، کانادا، مکزیک و انگلستان که نمونه‌هایی با سطوح نسبتاً بالایی از واکسیناسیون هستند، لغو محدودیت‌های قرنطینه باعث شیوع دوباره سویه دلتا می‌شود. این واقعیتی است که همه کشورها باید با آن روبه‌رو شوند؛ اما واضح است کشورهایی که دارای سطوح بالای واکسیناسیون و مصونیت به دلیل عفونت‌های قبلی هستند، حتی در صورت افزایش موارد ابتلا، در مقایسه با ایالات متحده از نظر بستری شدن و مرگ و میر بهتر عمل می‌کنند.

در ایالات متحده، بخش قابل توجهی از مردم از ماسک‌ها استفاده می‌کردند؛ زیرا آن‌ها مجبور بودند. پس از لغو دستورات، بسیاری از آن افراد بدون در نظر گرفتن وضعیت واکسیناسیون بلافاصله استفاده از ماسک را کنار گذاشتند. در مقابل، عده‌ی دیگری به استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی و فضاهای بسته داخلی ادامه داده‌اند؛ اما این افراد در بسیاری از قسمت‌های کشور، در اقلیت هستند.

در آمریکای لاتین، همه چیز کمی متفاوت است؛ زیرا تعداد قابل توجهی از افراد از ماسک استفاده می‌کنند، آن‌ها معتقدند با استفاده از ماسک‌ها می‌توانند از خود و دیگران محافظت کنند. به این ترتیب، آن‌ها ممکن است در شرایط خاص از ماسک استفاده کنند. این‌جا دقیقاً جایی است که رهبران و سازمان‌های بهداشت عمومی می‌توانند نقش مهمی در مشاوره دادن به مردم در مورد مزایای استفاده از ماسک ایفا کنند. آن‌ها همچنین باید موقعیت‌هایی را که ماسک می تواند نجات‌بخش باشد به مردم توضیح دهند. به‌عنوان مثال، هنگام سوار شدن در اتوبوس یا وسایل نقلیه عمومی، ماسک می‌تواند جان افراد را نجات دهد. این توضیحات باید اراسه شوند تا افراد بتوانند بهترین تصمیمات را مستقل از پایان دوره اجباری بودن ماسک بگیرند.

ایالات متحده با کشورهای آمریکای جنوبی و دیگر کشورهای جهان موارد مشترکی دارد. در اکثر کشورها ما شاهد موج ابتلای افراد به بیماری و مرگ و میر بودیم؛ اما پس از دوره‌ای پر تنش، موج موارد جدیدی ابتلا کاهش یافت و آرامیشی نسبی برقرار شد. انتظار می‌رود که با گذشت زمان، کووید ۱۹ نیز مانند آنفولانزا به یک بیماری فصلی تبدیل شود که در پاییز و زمستان فعالیت شدیدی دارد و در بهار و تابستان فعالیت حداقلی دارد.

بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که پس از پاییز و زمستان امسال و پس از پایان یافتن شیوع سویه دلتا، به سمت الگوی فصلی شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایالات متحده حرکت خواهیم کرد. در آمریکای جنوبی در ماه‌های آینده فصل بهار و تابستان آغاز می‌شود، به همین دلیل ظهور الگوی فصلی در این ناحیه با تأخیر رخ خواهد داد.

اکنون باید ما به وضوح بدانیم که همه ما به هم متصل هستیم و هر آن‌چه در یک کشور در مورد کووید ۱۹ اتفاق می‌افتد، احتمالاً بر آن‌چه در بقیه کشورها اتفاق می‌افتد تأثیر می‌گذارد. کشورهایی که میزان بالایی از موارد ابتلا در آن‌ها وجود دارد، به منابع شیوع در سایر کشورها و سویه‌های جدید تبدیل می‌شوند که همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برزیل به دلیل برجستگی جغرافیایی و ژئوپلیتیکی، جمعیت زیاد، تراکم زیاد جمعیت و ساختار پیچیده اجتماعی و سیاسی، روزهای سختی را با ویروس کرونا گذرانده است. از طرفی نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی قابل توجه و فضای سیاسی مشکل‌ساز، برزیل را مستعد ابتلا به کروناویروس کرده است. می‌توان موارد مشابهی را در مورد سایر کشورهای منطقه بیان کرد. در نهایت، این یک بیماری همه‌گیر جهانی است و تا زمانی که ما به الگوی فصلی برسیم همه کشورها شیوع و موج‌های متعددی را تجربه خواهند کرد. اگر خوش شانس باشیم، این بیماری در نهایت از بین می‌رود.

منبع
Michigan University

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا