بیماری‌هاکرونا

شواهدی از آسیب چند ارگانی در بیماران مبتلا به کووید 19 پس از ترخیص از بیمارستان

با توجه به شواهد جدید به نظر می‌رسد که عوارض ابتلا به بیماری کووید 19 تا مدت‌ها پس از ترخیص از بیمارستان نیز ادامه پیدا می‌کند.

در یکی از آخرین بررسی‌هایی که بر روی بیماری کووید 19 انجام شده است، محققان انگلیسی به مطالعه بر روی بیماران مبتلا به کووید 19 پس از ترخیض از بیمارستان‌های سیستم سلامت انگلستان پرداختند و در طی این بررسی به این نتیجه رسیدند که ابتلا به بیماری کووید 19، میزان آسیب به ارگان‌های مختلف بدن و هم‌چنین اختلال در عملکرد ارگان‌های مختلف بدن را افزایش می‌دهد.

بر اساس نتایج به دست آمده از این بررسی، خطر نارسایی اعضای مختلف بدن تنها در بیماران مسن دیده نمی‌شود و این موضوع بیماران در همه گروه‌های سنی را تهدید می‌کند. محققان در این بررسی آسیب‌های چند ارگانی را در گروه‌های غیر سفید پوست مشاهده کردند. اگرچه بیماری کوود 19 به دلیل ایجاد مشکل‌های تنفسی شدید و به دنبال آن کاهش میزان اکسیژنی که به بافت‌های مختلف در بدن می‌رسد، می‌تواند بر روی سایر ارگان‌های بدن از جمله قلب، کلیه‌ها و کبد تاثیر بگذارد.

در این بررسی چیزی در حدود 48000 بیمار (با میانگین سنی 65 سال که 55 درصد آن‌ها را مردان تشکیل داده‌اند) مبتلا به بیماری کووید 19 مورد بررسی قرار گرفته است که در بیمارستان‌های سیستم سلامت انگلستان بستری بوده‌اند و تا تاریخ 31 آگوست 2020 از بیمارستان مرخص شده‌اند. در ادامه این بیماران مورد پیگیری قرار گرفتند تا از نظر میزان بستری مجدد، مرگ به هر علتی، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی، متابولیک، کلیوی و کبدی مورد بررسی قرار بگیرند.

این مطالعه سه یافته مهم را به همراه داشت:

  1. بستری شدن در بیمارستان به علت ابتلا به بیماری کووید 19 در مقایسه با افراد جمعیت کنترل در همان مدت زمان، خطر بستری مجدد و مرگ پس از ترخیص شدن از بیمارستان را افزایش می‌دهد.
  2. پس از 140 روز پیگیری، حدود یک سوم این بیماران که از بیمارستان مرخص شده بودند، مجدد بستری شدند. (4 برابر بیشتر از جمعیت کنترل)
  3. بیش از 10 درصد این بیماران پس از ترخیص فوت کردند. (8 برابر بیشتر از جمعیت کنترل)

طبق این مطالعه اختلال عملکرد در ارگان‌های مختلف بدن در بیماران مبتلا که کووید 19 که از بیمارستان مرخص شده بودند در مقایسه با جمعیت کنترل، بیشتر بود و این نشان‌دهنده‌ی آسیب‌های خارج ریوی ابتلا به بیماری کووید 19 است. میزان بیماری‌های تنفسی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به ترتیب 27، 3 و 1.5 برابر جمعیت کنترل بود.

هم‌چنین در این مطالعه مشخص شد که خطر مطلق مرگ، بستری مجدد در بیمارستان و اختلال چند ارگانی در بیماران 70 ساله و مسن‌تر در مقایسه با بیماران با سن کمتر از 70 سال بیشتر است و هم‌چنین این خطرها در افراد با نژاد سفید پوست بیش از افراد غیر سفید پوست است.

محققان در بخشی از مقاله خود چنین اشاره کرده‌اند که:

نتایج به دست آمده در بررسی ما با سازوکارهای بیولوژیک مطرح شده برای بیماری کووید 19 در ارتباط با درگیری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، متبولیک، کلیوی و کبدی، هم‌خوانی دارد و شواهد مربوط به سندرم پس از کووید را تقویت می‌کند.

این مطالعه نشان می‌دهد که بار بیماری کووید 19 بر روی افراد در طولانی‌مدت ممکن است قابل توجه و حتی در برخی موارد ناتوان کننده باشد. محققان این مطالعه در بخشی دیگر چنین اشاره می‌کنند که:

یافته‌های ما در بررسی ارگان‌های مختلف نشان می‌دهد که تشخیص، درمان و پیشگیری از سندرم پس از کووید نیاز به رویکردی خاص و مشخص دارد، به جای این‌که به درگیری هر اندام به طور جداگانه پرداخته شود.

منبع
Clinical OMICs

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا