آغاز آزمایش واکسن سرطان سینه در ایالات متحده
واکسن سرطان سینه در یک قدمی ما قرار دارد و متخصصان کلینیک کلیولند در نظر دارند که بهزودی آن را آزمایش کنند.
واکسن علیه تهاجمیترین و کشندهترین نوع سرطان سینه، یعنی سرطان سینه سهگانه منفی، یک قدم به واقعیت نزدیکتر شده است.
کلینیک کلیولند (دومین بیمارستان برتر جهان) روز سهشنبه اعلام کرد که اولین آزمایش انسانی واکسن سرطان سینه را راهاندازی میکند. این واکسن برای جلوگیری از سرطان سینه سهگانه منفی طراحی شده است. سرطان سینه سهگانه منفی، سرطانی است که در حال حاضر به درمانهای هورمونی یا دارویی هدفمند پاسخ نمیدهد و فقط با ماستکتومی قابل پیشگیری است.
تاکنون، پیشرفتها در واکسنهای سهگانه منفی سرطان سینه به کارهای آزمایشگاهی و تحقیقات حیوانی محدود شده است. اکنون که سازمان غذا و داروی ایالات متحده یک برنامه دارویی جدید تحقیقاتی را برای این واکسن تأیید کرده است، آزمایش انسانی میتواند آغاز شود.
در حال حاضر این کارآزمایی فقط شامل بازماندگان سرطان پستان سهگانه منفی در مراحل اولیه که در معرض خطر بالای عود هستند، میشود. محققان امیدوارند بعداً واکسن را برای افراد سالمی که در معرض خطر بالای این بیماری قرار دارند، مانند افرادی که دارای جهش ژن BRCA1 هستند، مصرف کنند.
دکتر جی. توماس بُود، از مؤسسه سرطان تاوسیگ کلینیک کلیولند و محقق اصلی این مطالعه، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت:
در درازمدت، امیدواریم که این واکسن پیشگیرانه مؤثر واقع شود که برای زنان سالم نیز بتوان آن را استفاده کرد تا از ابتلا به سرطان سینه سهگانه منفی (شکلی از سرطان سینه که کمترین درمان را برای آن داریم) جلوگیری کند.
شرکتکنندگان سه دوز واکسن سرطان سینه دریافت خواهند کرد
سرطان سینه سهگانه منفی حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از کل سرطانهای سینه را تشکیل میدهد و تقریباً یک چهارم بیماران را ظرف پنج سال پس از تشخیص میکشد. این نوع سرطان در بین زنان آفریقایی-آمریکایی و کسانی که دارای جهش BRCA1 هستند، شایعتر است.
ظاهر شدن یک پروتئین خاص به نام آلفا-لاکتالبومین، معمولاً با این بیماری رخ میدهد، حتی اگر تنها زمانی ظاهر شود که فرد در حال شیردهی است.
بنابراین، واکسن آن پروتئین را هدف قرار میدهد و سیستم ایمنی را وادار میکند تا از تومورهای نوظهور سینه که آن را بیان میکنند، جلوگیری کند. این تزریق همچنین شامل دارویی است که به سیستم ایمنی نسبت به آلفا-لاکتالبومین هشدار میدهد تا بتواند رشد تومور در حال ظهور را متوقف کند.
این کارآزمایی شامل ۱۸ تا ۲۴ بیمار است که پس از درمان سرطان پستان سهگانه منفی در مراحل اولیه در سه سال گذشته، بدون تومور هستند. آنها هر کدام به فاصله دو هفته سه دوز واکسن سرطان سینه دریافت خواهند کرد. محققان فقط در تعداد کمی از بیماران با دوزهای پایین شروع میکنند و قبل از افزایش دوز و شامل شرکتکنندگان بیشتر، آنها را از نزدیک تحت نظر خواهند گرفت.
دکتر بُود گفت:
زمانی که متوجه شدیم چه مقدار از واکسن را میتوانیم تزریق کنیم، به اثرات آن بر سیستم ایمنی بدن خواهیم پرداخت. این به ما کمک میکند بدانیم که آیا واکسن همان کاری را که میخواهیم انجام میدهد یا خیر و سپس هر سطح دوز را افزایش خواهیم داد.
تخمینزده میشود که این مطالعه در سپتامبر ۲۰۲۲ تکمیل شود. بودجه آن توسط وزارت دفاع ایالات متحده تأمین میشود. این استراتژی واکسن پتانسیل استفاده برای سایر انواع تومور را دارد.
برنامه تحقیقات این تیم پژوهشی بر توسعه واکسنهایی متمرکز است که از بیماریهایی که با افزایش سن با آنها مواجه میشویم (مانند سرطان سینه، تخمدان و آندومتر) پیشگیری میکند. اگر آزمایشها موفقیتآمیز باشند، این واکسنها این پتانسیل را دارند که روش کنترل سرطانهای بزرگسالان را تغییر دهند و امید به زندگی را به شیوهای افزایش دهند. مشابه تأثیری که برنامه واکسیناسیون دوران کودکی داشته است.