بیماری‌هاپزشکیتنفسیقلب و عروق

چگونه کووید ۱۹ قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟

دانشمندان مطمئن هستند که کووید ۱۹ می‌تواند باعث آسیب قلبی شود؛ اما چگونگی این موضوع تا به این لحظه مشخص نبوده است.

یک مطالعه جدید بر اساس تجزیه و تحلیل پایگاه‌های داده ملی مراقبت‌های بهداشتی از وزارت امور کهنه سربازان ایالات متحده، نگاه دقیق‌تری به مسائل قلبی رایج پس از کووید ۱۹ ارائه می‌دهد.

این مطالعه نشان داد افرادی که از کووید ۱۹ بهبود یافته‌اند در معرض خطر بالای ابتلا به مشکلات قلبی در سال اول پس از بیماری هستند.

دکتر گرگ سی فونارو، متخصص قلب دانشگاه کالیفرنیا که در این مطالعه شرکت نداشت می‌گوید که طیف بزرگی از آسیب‌های قلبی عروقی و خطرات مستند شده در کمین افراد بهبود یافته است.

این مطالعه توسط پژوهش‌گران دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و سیستم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی سنت لوئیس امور کهنه سربازان (VA) انجام شده است.

محقق ارشد این مطالعه دکتر زیاد العلی، رئیس خدمات تحقیق و توسعه در سیستم مراقبت بهداشتی VA سنت لوئیس و اپیدمیولوژیست بالینی در دانشگاه واشنگتن است.

دکتر العلی می‌گوید:

آن‌چه می‌بینیم خوب نیست. کووید ۱۹ می‌تواند منجر به عوارض جدی قلبی عروقی و مرگ شود. قلب پس از آسیب قلبی بازسازی یا به راحتی ترمیم نمی‌شود. این‌ها بیماری‌هایی هستند که برای یک عمر افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

دکتر ریچارد سی. بکر، مدیر و پزشک ارشد مؤسسه قلب، ریه و عروق دانشگاه سینسیناتی که در این مطالعه شرکت نداشت گفت:

مشاهدات سیستم بهداشت VA بر چیزی که هم در جامعه پزشکی و هم در جامعه عادی کم‌تر مورد توجه قرار گرفته است، تأکید می‌کند. کووید ۱۹ اثرات طولانی مدت قلبی عروقی دارد که می‌تواند جدی و حتی تهدید ‌کننده زندگی باشد. پیام مهم این مطالعه، «آگاهی» و داشتن یک برنامه پیگیری خوب است.

این مطالعه به تازگی در پایگاه Nature Medicine منتشر شده است.

انواع مشکلات قلبی

دکتر العلی انواع آسیب‌های قلبی که پس از عفونت SARS-CoV-2 رخ می‌دهند را این چنین شرح می‌دهد:

مجموعه گسترده‌ای از بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله بیماری عروق مغزی، دیس ریتمی، بیماری ایسکمیک و غیر ایسکمیک قلبی، پریکاردیت، میوکاردیت، نارسایی قلبی و بیماری ترومبوآمبولیک ممکن است پس از بهبودی کووید ۱۹ ظاهر شوند. این خطرات حتی در افرادی که کووید ۱۹ خفیف داشتند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان در مرحله حاد بیماری نداشتند، مشهود هستند.

دکتر العلی می‌گوید بر اساس مشاهداتی که داشته است، مردم وقتی پس از عفونت مشکلات قلبی را تجربه می‌کنند، اصلاً به کووید ۱۹ فکر نمی‌کنند.

کووید ۱۹

دکتر العلی می‌گوید:

لازم است اضافه کنم که این خطرات در جوانان، افراد مسن، زنان و مردان، سفیدپوستان و سیاه‌پوستان، افرادی که سیگار می‌کشند و افرادی که سیگار نمی‌کشند، افراد مبتلا به بیماری‌های همراه (دیابت، فشار خون بالا، بیماری کلیوی) و افراد بدون سابقه بیماری، به‌طور یکسانی وجود خواهند داشت. کووید ۱۹ در این مورد برای همه یکسان است و تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

آن‌چه که ممکن است رخ دهد

دکتر بکر توضیح داد که چه چیزی ممکن است علت این همه آسیب قلبی باشد:

جامعه پزشکی می‌داند که عفونت ناشی از ویروس SARS-CoV-2 در مرحله اولیه یا حاد خود می‌تواند باعث التهاب قلب (میوکاردیت)، التهاب پوشش قلب (پریکاردیت)، حملات قلبی (انفارکتوس میوکارد) ناشی از استرس ناشی از عفونت، سطح پایین اکسیژن خون یا تشکیل لخته‌های خون در عروق کرونر و نارسایی قلبی شود.

دکتر بکر خاطرنشان کرد که این لخته‌های خون ممکن است سرنخ مهمی ارائه دهند:

ما باور داریم که لخته‌های خون یا ترومبوز که باعث حملات قلبی و سکته در کووید ۱۹ می‌شوند، ویژگی‌های منحصر به فرد و متمایزی دارند. به‌طور خاص، آن‌ها در مقایسه با سایر مجموعه‌ها، شامل نسبت بسیار بالاتری از زیر مجموعه‌های خاص گلبول‌های سفید خون هستند. تئوری لخته خون کووید ۱۹ در حال شکل‌گیری است. تحقیقات برای درک یک علت خاص و پیشگیری و درمان بهینه ادامه دارد.

مشاهده ما این است که درمان پریکاردیت مرتبط با کووید ۱۹ در مقایسه با سایر پریکاردیت‌های مرتبط با ویروس دشوارتر است و به نظر می‌رسد عود آن شایع‌تر باشد.

برای درک بهتر مکانیسم‌های مسئول و احتمالاً تغییر رویکرد درمان برای برخی بیماران، تحقیقات بیشتری لازم است.

سالم ماندن پس از کووید ۱۹

بهترین استراتژی حداقل تا زمانی که اطلاعات بیشتر در دسترس باشد، این است که افرادی که از کووید ۱۹ بهبود یافته‌اند مراقب علائم مشکلات قلبی باشند.

بیماران مبتلا به کووید ۱۹، از جمله آن‌هایی که در ابتدا علائم حتی خفیف دارند، نباید از صحبت با پزشک خود برای علائم ماندگار یا جدید، از جمله خستگی، عدم تحمل ورزش، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب و غش تردید نکنند.

منبع
Medical News Today

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا