بیماری‌هاپزشکی

مرگ یک بچه در اثر ویروس نیپا باعث نگرانی مقامات از گسترش این ویروس شد

به تازگی یک پسر بچه ۱۲ ساله در ایالت کرالای جنوب هند در اثر بیماری ناشی از ویروس نیپا جان خود را از دست داده و باعث افزایش نگرانی‌ها از گسترش ویروس شده است.

بر اساس گزارشات خبری، مقامات در جنوب هند در تلاش هستند تا شیوع احتمالی ویروس کشنده نیپا را پس از مرگ یک پسر بچه در هفته گذشته بر اثر این ویروس نادر، مهار کنند. بر اساس گزارش ارائه شده از سوی NPR، مدتی پیش پسر بچه‌ای ۱۲ ساله با علائمی مانند تب و التهاب مغزی در بیمارستانی واقع در کالیکوت (شهری در ایالت کرالای هند) بستری شد. پزشکان توانستند در بدن او عفونت ناشی از ویروس نیپا را تشخیص دهند؛ اما متأسفانه این پسر بچه دوام نیاورد و در تاریخ ۵ سپتامبر درگذشت.

به دنبال مرگ این پسر بچه ۱۲ ساله، مقامات برای شناسایی و ایزوله کردن افرادی که با این پسر در تماس نزدیک بوده‌اند، راهی شهر کالیکوت شدند. به گزارش CBS News، تا ۶ سپتامبر، مقامات ۱۸۸ نفر را شناسایی کردند که با این پسر در ارتباط بوده‌اند و ۲۰ نفر از آن‌ها تماس نزدیک محسوب می‌شدند و در قرنطینه شدید قرار گرفتند یا تحت مراقبت در بیمارستان بودند. در ۷ سپتامبر، نتیجه آزمایش ویروس ۸ نفر از بستگان نزدیک او منفی اعلام شد.

با این‌حال، حداقل دو نفر از کارکنان مراقبت‌های ویژه بیمارستان که با پسر تماس داشتند، از خود علائم عفونت ویروسی را بروز دادند. این افراد تا زمان دریافت نتیجه آزمایش در بیمارستان قرنطینه شدند. همچنین مقامات منطقه‌ای تا شعاع ۳.۲ کیلومتری خانه پسر را برای بررسی شیوع بیماری مسدود کردند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، ویروس نیپا به طور طبیعی در خفاش‌های میوه‌خوار از جنس Pteropus یافت می‌شود؛ اگرچه می‌تواند به حیوانات دیگر، از جمله انسان‌ها نیز سرایت کند. این ویروس می‌تواند باعث تورم مغز شود که به «انسفالیت» معروف است و علائم آن می‌تواند شامل تب و سردرد و به دنبال آن خواب آلودگی، عدم تمرکز و گیجی باشد. طبق گفته CDC، افرادی که به ویروس آلوده هستند ممکن است ظرف ۴۸ ساعت پس از نشان دادن علائم به کما بروند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، این ویروس بسیار کشنده است و میزان مرگ و میر آن تا ۷۵ درصد است. این بسیار بالاتر از میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ است که در کل ۲ درصد تخمین زده می‌شود. از سوی دیگر، ویروس نیپا در مقایسه با کووید ۱۹ کم‌تر مسری است. به‌عنوان مثال، سویه دلتای کووید ۱۹ دارای شماره تولید مثل ۷ یا R0 معادل ۷ است و این یعنی به‌طور متوسط هر فرد آلوده، می‌تواند ۷ نفر دیگر را نیز آلوده کند. در آن سوی ماجرا، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز بهداشتی جان هاپکینز، R0 ویروس نیپا چیزی در حدود ۰.۵ است. این یعنی هر فرد آلوده نمی‌تواند به‌طور کامل دیگران را مبتلا کند یا این‌که در نهایت می‌تواند ویروس را حداکثر به یک نفر دیگر منتقل کند.

بر اساس گزارش ارائه شده از سوی CDC، ویروس نیپا برای نخستین‌بار در سال ۱۹۹۹ شناسایی شد. در آن زمان، ویروس نیپا در مالزی و سنگاپور بیش از ۱۰۰ نفر را کشت که ریشه‌ی آن به مزرعه‌های پرورش خوک ارتباط داشت. از آن زمان تا به امروز، این ویروس عمدتاً در هند و بنگلادش دیده شده است.

بر اساس گزارش NPR، در سال ۲۰۱۸ نیز مجدداً در کرالای هند ویروس نیپا شیوع پیدا کرد و باعث مرگ ده‌ها نفر شد. شیوع تازه‌ی ویروس نیپا در این ایالت در حالی رخ می‌دهد که هم اکنون در آن‌جا بالاترین میزان شیوع کووید ۱۹ نیز در جریان است. در واقع کرالا بیش از هر ایالت دیگری در هند، بیمار کرونایی دارد و آمار مرگ و میر در اثر کووید ۱۹ در این ایالت بسیار بالاست. مقامات امیدوارند که ویروس نیپا به‌طور گسترده در ایالت و کشور گسترش نیابد؛ زیرا باعث وقوع فاجعه‌ای بسیار بزرگ خواهد شد.

منبع
Live Science

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا