دانشمندان با موفقیت قلب خوک را به انسان پیوند زدند
برای نخستینبار در تاریخ، دانشمندان توانستند قلب خوک را به یک انسان پیوند بزنند و عصر جدیدی را در زمینه پیوند اعضا آغاز کنند.
دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند هفته گذشته اعلام کرد که جراحان آمریکایی با موفقیت قلب اصلاح شده ژنتیکی یک خوک را در بدن بیمار انسانی قرار دادهاند که اولین روش در نوع خود است.
دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند در بیانیهای اعلام کرد که این جراحی روز جمعه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۰ انجام شد و برای اولینبار نشان میدهد که قلب حیوان میتواند بدون طرد شدن فوری در انسان، زنده بماند.
نام بیمار، دیوید بنت بود که برای پیوند اعضا واجد شرایط بود. این مرد ۵۷ ساله مریلند به دقت تحت نظر است تا نحوه عملکرد اندام جدید مشخص شود.
دیوید بنت یک روز قبل از عمل جراحی گفت:
یا میمیرم یا این پیوند را انجام میدهم و راه دیگری پیش روی من نیست. من میخواهم زندگی کنم. میدانم که این تیری در تاریکی است؛ اما این آخرین انتخاب من است.
بنت که چند ماه گذشته را زیر دستگاههای مختلف و در بستر بیماری گذرانده است، افزود:
من مشتاقانه منتظرم که پس از بهبودی از بستر بلند شوم.
اداره غذا و دارو ایالات متحده (FDA) مجوز اورژانسی را برای این جراحی در شب سال نو به عنوان آخرین تلاش برای بیماری که برای پیوند معمولی نامناسب بود، اعطا کرد.
بارتلی گریفیث، جراحی که قلب خوک را با عمل جراحی پیوند زد، گفت:
این یک عمل جراحی موفقیتآمیز بود و ما را یک قدم به حل بحران کمبود عضو نزدیکتر میکند.
ما با احتیاط پیش میرویم؛ اما همچنین خوشبین هستیم که این جراحی پیشگام، در آینده گزینه مهم جدیدی را برای بیماران در سراسر جهان فراهم کند.
قلب خوک اهدایی به بنت، متعلق به گلهای بود که تحت یک روش ویرایش ژنتیکی قرار گرفته بود تا ژنی را که قند خاصی تولید میکند، از بین ببرد. اگر این اصلاح ژنتیکی انجام نمیشد، قلب پیوند زده شده یک پاسخ ایمنی قوی ایجاد میکرد و منجر به رد عضو میشد.
این ویرایش توسط شرکت بیوتکنولوژی Revivicor انجام شد. پیشتر این شرکت کلیه یک خوک را اصلاح ژنتیکی کرده بود که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ بهصورت آزمایشی به یک بیمار مرگ مغزی با موفقیت پیوند زده شد.
اندام اهدایی در دستگاهی نگهداری میشد تا قبل از جراحی آن را حفظ کند و تیم همچنین از داروی جدیدی همراه با داروهای ضد رد متعارف برای سرکوب سیستم ایمنی و جلوگیری از دفع عضو استفاده کردند.
این داروی جدید، یک ترکیب آزمایشی است که توسط شرکت Kiniksa Pharmaceuticals ساخته شده است.
طبق آمار رسمی، در حال حاضر حدود ۱۱۰ هزار آمریکایی در انتظار پیوند عضو هستند و بیش از ۶ هزار بیمار هر ساله قبل از پیوند جان خود را از دست میدهند.
پزشکان مدتهاست که برای پاسخگویی به این حجم از تقاضا، به پیوند یا اهدای عضو متقابل حیوانات دیگر که ریشه آزمایشهای آن به قرن هفدهم میلادی باز میگردد، علاقهمند بودهاند.
پژوهشهای اولیه روی برداشت اندام از پستانداران متمرکز بود. برای مثال، قلب بابون در سال ۱۹۸۴ به نوزادی به نام Baby Fae پیوندزده شد؛ اما او تنها ۲۰ روز زنده ماند.
امروزه از دریچههای قلب خوک بهطور گسترده در انسان استفاده میشود و پوست خوک به قربانیان سوختگی پیوند زده میشود.
خوکها به دلیل جثه، رشد سریع و بسترهای بزرگ و اینکه بهطور گسترده از قبل به عنوان منبع غذایی پرورش یافتهاند، اهداکنندگان ایدهآلی هستند.