بیماری‌هاپزشکیدانستنی های سلامتقلب و عروق

فشار خون بالا و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

فهرست...

فشار خون بالا، وضعیتی غیرطبیعی و مزمن است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان گرفتار کرده و باعث مشکلات بسیار می‌شود.

فشار خون بالا یا hypertension زمانی رخ می‌دهد که فشار خون شما به سطحی ناسالم افزایش یابد. دستگاه سنجش فشار خون، میزان خون عبوری از رگ‌های خونی و میزان مقاومت خون هنگام پمپاژ قلب را اندازه‌گیری می‌کند. عروق باریک، مقاومت را افزایش می‌دهند. هرچه عروق شما باریک‌تر باشند، فشار خون شما نیز بیشتر می‌شود. در دراز مدت، افزایش فشار خون می‌تواند باعث مشکلاتی جدی مانند بیماری‌های قلبی شود.

فشار خون بسیار شایع است. در واقع، انتظار می‌رود که تقریباً نیمی از بزرگ‌سالان آمریکایی به این بیماری مزمن مبتلا باشند.

فشار خون بالا معمولاً در طول چند سال ایجاد می‌شود و هیچ علائمی را متوجه نمی‌شوید؛ اما فشار خون بالا می‌تواند بدون علائم و در خفا به عروق و اندام‌های حیاتی شما، به‌ویژه مغز، قلب، چشم‌ها و کلیه‌ها آسیب برساند.

تشخیص زود هنگام فشار خون بسیار مهم است. اندازه‌گیری منظم فشار خون می‌تواند به شما و پزشک در مشاهده هرگونه تغییر کمک کند. اگر فشار خون شما بالا رفته باشد، پزشک ممکن است از شما بخواهد فشار خون خود را طی چند هفته بررسی کنید تا ببینید آیا این عدد بالا می‌ماند یا به سطح طبیعی برمی‌گردد.

درمان فشار خون بالا شامل تجویز داروهای مخصوص و تغییر شیوه زندگی سالم است. اگر این بیماری درمان یا کنترل نشود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی شود.

عامل ایجاد فشار خون بالا چیست؟

دو نوع فشار خون بالا وجود دارد و هر نوع هم علت متفاوتی دارد.

فشار خون اولیه

فشار خون اولیه را فشار خون اساسی نیز می‌نامند. این نوع پرفشاری خون، در طول زمان بدون هیچ دلیل مشخصی ایجاد می‌شود. اکثر افراد، دارای این نوع فشار خون بالا هستند.

هنوز مشخص نیست چه مکانیسم‌هایی باعث می‌شوند که فشار خون به آرامی افزایش یابد. ترکیبی از یک‌سری عوامل ممکن است در ایجاد فشار خون اولیه نقش داشته باشند. این عوامل عبارتند از:

ژن‌ها: برخی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد فشار خون بالا هستند. این ممکن است ناشی از جهش‌های ژنی یا ناهنجاری‌های ژنتیکی خاصی باشد که از والدین شما به ارث رسیده است.

تغییرات جسمی: ​​اگر چیزی در بدن شما تغییر کند، ممکن است با مشکلاتی در سراسر بدن خود مواجه شوید. فشار خون بالا ممکن است یکی از این موارد باشد. به‌عنوان مثال، با افزایش سم یک‌سری تغییرات در عملکرد کلیه ایجاد می‌شود. این اتفاق ممکن است تعادل طبیعی نمک و مایعات بدن را برهم بزند. این تغییر ممکن است باعث افزایش فشار خون در بدن شما شود.

محیط: با گذشت زمان، انتخاب شیوه زندگی ناسالم مانند عدم فعالیت بدنی و رژیم غذایی نامناسب، می‌تواند بر بدن شما تأثیر بگذارد. انتخاب شیوه زندگی ناسالم می‌تواند منجر به مشکلات وزن شود. اضافه وزن یا چاقی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.

فشار خون ثانویه

فشار خون ثانویه، اغلب به سرعت رخ می‌دهد و می‌تواند شدیدتر از فشار خون اولیه باشد. چندین بیماری مختلف ممکن است باعث فشار خون ثانویه شوند. این بیماری‌ها عبارتند از:

  • بیماری کلیوی
  • آپنه انسدادی خواب (وقفه‌ی تنفسی خواب)
  • نقایص مادرزادی قلب
  • مشکلات تیروئید
  • عوارض جانبی داروها
  • استفاده از داروهای غیرقانونی
  • سوء مصرف الکل یا استفاده همیشگی الکل
  • مشکلات غده فوق کلیوی (غده آدرنال)
  • تومورهای غدد درون ریز خاص

علائم فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا به‌طور کلی یک حالت خاموش است؛ یعنی در بیشتر مواقع هیچ علائمی ندارد و بسیاری از مردم هیچ علامتی را تجربه نخواهند کرد. ممکن است سال‌ها یا حتی دهه‌ها طول بکشد تا وضعیت به اندازه کافی شدید شود تا علائم آشکار شوند. حتی در آن صورت، این علائم ممکن است به مسائل دیگر نسبت داده شوند.

علائم فشار خون شدید عبارتند از:

  • سردرد
  • تنگی نفس
  • خون دماغ شدن
  • سرخ شدن
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
  • تغییرات بصری
  • وجود خون در ادرار

این علائم نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. آن‌ها در همه افراد مبتلا به فشار خون بالا مشاهده نمی‌شوند؛ اما انتظار برای ظاهر شدن علامتی از این بیماری، می‌تواند کشنده باشد. به عبارت دیگر، شما نباید منتظر ظهور علائم باشید و حتماً باید پیش از ظهور هرگونه علامت، فشار خون بالا را کنترل یا درمان کنید.

بهترین راه برای آگاهی از فشار خون بالا، اندازه‌گیری منظم فشار خون است. اکثر پزشکان فشار خون را در هر ویزیت اندازه‌گیری می‌کنند. اگر سالانه فقط یک آزمایش فیزیکی دارید، با پزشک خود در مورد خطرات فشار خون بالا و سایر مواردی که ممکن است شما در کنترل فشار خون نیاز داشته باشید، مشورت کنید.

به‌عنوان مثال، اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید یا عوامل خطر برای ایجاد این بیماری در خانواده شما وجود دارد، بنابر توصیه پزشک، باید فشار خون خود را دو بار در سال چک کنید. این به شما و پزشک کمک می‌کند تا قبل از ایجاد شرایط حاد، از مشکلات احتمالی مطلع شوید.

فشار خون

تشخیص فشار خون بالا

تشخیص فشار خون بالا، به‌سادگی با اندازه‌گیری منظم فشار خون انجام می‌شود. همان‌طوری که گفته شد، اکثر پزشکان فشار خون را به‌عنوان بخشی از ویزیت معمولی، اندازه‌گیری می‌کنند. اگر پزشکی فشار خون شما را اندازه‌گیری نکرد، حتماً از او درخواست کنید که این کار را انجام دهد.

اگر فشار خون شما بالا رفته باشد، ممکن است پزشک در طی چند روز یا چند هفته از شما بخواهد به‌طور منظم فشار خون خود را اندازه‌گیری کنید. تشخیص فشار خون بالا، به‌ندرت تنها پس از یک بار ویزیت انجام می‌شود. پزشک شما باید شواهدی از یک مشکل پایدار را مشاهده کند تا بتواند به یک نتیجه‌گیری قطعی برسد. این کار به این دلیل است که شرایط محیطی، می‌توانند به افزایش فشار خون کمک کنند. به‌عنوان مثال، استرسی که ممکن است با حضور در مطب پزشک احساس کنید، باعث افزایش فشار خون می‌شود. علاوه بر این، سطح فشار خون در طول روز تغییر می‌کند.

اگر فشار خون شما پس از چندبار اندازه‌گیری در فواصل چند روزه همچنان بالا باشد، احتمالاً پزشک آزمایش‌ها بیشتری را برای رد بیماری‌های زمینه‌ای انجام می‌دهد. این آزمایش‌ها عبارتند از:

  • آزمایش ادرار
  • غربالگری کلسترول و سایر آزمایشات خون
  • آزمایش فعالیت الکتریکی قلب با الکتروکاردیوگرام (EKG که گاهی اوقات ECG نیز نامیده می‌شود)
  • سونوگرافی قلب یا کلیه

این آزمایش‌ها می‌توانند به پزشک شما در تشخیص هرگونه مشکل ثانویه‌ای که باعث افزایش فشار خون شما می‌شوند، کمک کنند. علاوه بر این، پزشک می‌تواند به کمک این آزمایش‌ها، تأثیرات فشار خون بالا بر اندام‌های شما را بررسی کند.

در این مدت، پزشک ممکن است درمان فشار خون بالا را شروع کند. درمان زودهنگام ممکن است خطر آسیب دائمی شما را کاهش دهد.

چگونه اعداد فشار خون بالا را درک کنیم؟

دو عدد هستند که در آزمایش فشار خون اندازه‌گیری می‌شوند. این دو عدد عبارتند از:

فشار سیستولیک: این همان عدد اول یا عدد بالا است. این عدد نشان‌دهنده حداکثر فشاری است که خون شما به دیواره شریان‌ها (سرخرگ‌ها) هنگام پمپاژ قلب وارد می‌کند.

فشار دیاستولیک: این همان عدد دوم یا عدد پایین است. این عدد نشان‌دهنده حداقل فشاری است که خون شما به دیواره شریان‌ها (سرخرگ‌ها) هنگام استراحت قلب وارد می‌کند.

اندازه‌گیری فشار خون در بزرگ‌سالان، به پنج دسته قسیم می‌شود:

سالم: فشار خون سالم، کم‌تر از ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه (mm Hg) است.

بالا: هنگامی که عدد سیستولیک بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ میلی‌متر جیوه و عدد دیاستولیک کم‌تر از ۸۰ میلی‌متر جیوه باید، می‌گویند که فشار بالا است. پزشکان معمولاً فشار خون بالا را با دارو درمان نمی‌کنند. در عوض، پزشک شما ممکن است تغییر شیوه زندگی را پیشنهاد دهد که این امر باعث کاهش فشار خون خواهد شد.

فشار خون مرحله ۱: در این حالت، عدد سیستولیک بین ۱۳۰ تا ۱۳۹ میلی‌متر جیوه و عدد دیاستولیک بین ۸۰ تا ۸۹ میلی‌متر جیوه است.

فشار خون مرحله ۲: در این حالت، عدد سیستولیک ۱۴۰ میلی‌متر جیوه یا بیشتر و عدد دیاستولیک ۹۰ میلی‌متر جیوه یا بیشتر است.

فشار خون بالای بحرانی: در این حالت عدد سیستولیک بیش از ۱۸۰ میلی‌متر جیوه و عدد دیاستولیک بیش از ۱۲۰ میلی‌متر جیوه است. فشار خون در این محدوده نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. اگر علائمی مانند درد قفسه سينه، سردرد، تنگی نفس يا تغييرات بينايی در زمانی كه فشار خون به اين حد بالاست رخ داد، به مراقبت‌های پزشكی در اورژانس نياز است.

فشار خون با فشار کاف اندازه‌گیری می‌شود. برای خواندن دقیق اعداد، مهم است که شما یک کاف مناسب داشته باشید که اندازه‌ی بازوی شما باشد. یک کاف نامناسب ممکن است اعداد نادرستی را ارائه دهد.

میزان فشار خون برای کودکان و نوجوانان متفاوت است. اگر قصد دارید فشار خون فرزند خون را کنترل کنید، از پزشک کودکان در مورد محدوده‌ی سالم فشار خون سوال کنید.

گزینه‌های درمانی فشار خون بالا

عوامل متعددی به پزشک شما کمک می‌کنند تا بتواند بهترین گزینه درمانی را برای شما تعیین کند. این عوامل شامل نوع فشار خون بالا و دلایل خاص متعددی می‌شود.

گزینه‌های درمان فشار خون اولیه

اگر پزشک شما فشار خون اولیه را تشخیص دهد، تغییر شیوه زندگی ممکن است به کاهش فشار خون شما کمک کند. اگر تغییرات شیوه زندگی به تنهایی کافی نباشند یا مؤثر واقع نشوند، پزشک ممکن است دارو تجویز کند.

گزینه‌های درمان فشار خون ثانویه

اگر پزشک شما یک مشکل زمینه‌ای را که باعث فشار خون شما می شود، کشف کند، درمان بر آن بیماری دیگر متمرکز می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر مصرف دارویی را شروع کرده‌اید که باعث افزایش فشار خون می‌شود، پزشک شما داروهای دیگری که این عوارض جانبی را ندارند، برای شما تجویز می‌کند.

گاهی اوقات، فشار خون بالا با وجود درمان علت اصلی، همچنان پایدار است. در این مورد، پزشک ممکن است با شما همکاری کند تا شیوه زندگی خود را تغییر دهید و داروهایی برای کاهش فشار خون شما تجویز کند.

اکثر برنامه‌های درمانی برای فشار خون بالا، در طول زمان تکامل می‌یابند. روشی در ابتدا کار می‌کند ممکن است با گذشت زمان کم‌تر مفید واقع شود. پزشک شما برای بهبود درمان با شما همکاری خواهد کرد.

مغز

دارو برای فشار خون بالا

بسیاری از افراد با داروهای فشار خون مرحله آزمایش و خطا را پشت سر می‌گذارند تا بالاخره داروی مؤثر برای آن‌ها پیدا شود. ممکن است لازم باشد تا زمانی که یک یا ترکیبی از داروهای مؤثر را پیدا نکرده‌اید، داروهای مختلف را امتحان کنید.

برخی از داروهایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شوند عبارتند از:

مسدود کننده‌های بتا: مسدود کننده‌های بتا باعث می‌شوند ضربان قلب شما کندتر شده و فرآیند پمپاژ خون با نیروی کم‌تری انجام شود. این داروها، مقدار خون پمپ شده در شریان‌ها را با هر ضربه کاهش می‌دهند و این کار فشار خون را کاهش می‌دهد. همچنین این داروها هورمون‌های خاصی را که می‌توانند فشار خون شما را افزایش دهند، مسدود می‌کنند.

دیورتیک‌ها یا ادرار آورها: سطوح بالای سدیم و مایعات اضافی در بدن می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. دیورتیک‌ها که قرص آب نیز نامیده می‌شوند، به کلیه‌های شما کمک می‌کنند تا سدیم اضافی را از بدن شما خارج کنند. با خروج سدیم، مایع اضافی در جریان خون شما وارد ادرار می‌شود که به کاهش فشار خون شما کمک می‌کند.

مهارکننده‌های ACE: آنژیوتانسین، یک ماده شیمیایی است که باعث سفت و باریک شدن رگ‌های خونی و دیواره‌های شریان می‌شود. مهارکننده‌های ACE (آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین) از تولید این ماده‌ی شیمیایی در بدن جلوگیری می‌کنند. این به رگ‌های خونی کمک می‌کند تا آرام شوند و فشار خون را کاهش می‌دهد.

مسدود کننده‌های گیرنده آنژیوتانسین ۲ (ARB): در حالی‌که هدف مهار کننده‌های ACE جلوگیری از ایجاد آنژیوتانسین است، ARBها مانع اتصال آنژیوتانسین به گیرنده‌ها می‌شوند. بدون دریافت این ماده‌ی شیمیایی، عروق خونی سفت نمی‌شوند. این کار به شل شدن عروق و کاهش فشار خون کمک می‌کند.

مسدود کننده‌های کانال کلسیم: این داروها مانع از ورود مقداری از کلسیم به ماهیچه‌های قلب شما می‌شوند. نتیجه‌ی این کار، ضربان قلب کم‌تر و فشار خون پایین‌تر خواهد بود. این داروها همچنین بر رگ‌های خونی اثر می‌گذارند و باعث آرامش آن‌ها می‌شوند و فشار خون را بیشتر کاهش می‌دهند.

آگونیست‌های آلفا-۲: این نوع داروها تکانه‌هایی عصبی که باعث سفت شدن رگ‌های خونی می‌شوند را تغییر می‌دهند. این به رگ‌های خونی کمک می‌کند تا شل شوند و این باعث کاهش فشار خون می‌شود.

درمان‌های خانگی برای فشار خون بالا

تغییر شیوه زندگی سالم می‌تواند به شما در کنترل عوامل ایجاد کننده فشار خون کمک کند. در این‌جا برخی از رایج ترین داروهای خانگی آورده شده است.

استفاده از یک رژیم غذایی سالم

یک رژیم غذایی سالم برای کمک به کاهش فشار خون ضروری است. همچنین برای مدیریت فشار خون تحت کنترل و کاهش عوارض ناشی از آن مهم است. این عوارض شامل بیماری قلبی، سکته مغزی و حمله قلبی است.

رژیم غذایی سالم باید شامل غذاهای زیر باشد:

  • میوه‌ها
  • سبزیجات
  • غلات کامل
  • پروتئین بدون چربی مانند ماهی

افزایش فعالیت بدنی

رسیدن به وزن سالم باید شامل فعالیت بدنی بیشتر باشد. ورزش علاوه بر کمک به کاهش وزن، می‌تواند به کاهش استرس، کاهش فشار خون و تقویت سیستم قلبی عروقی کمک کند. سعی کنید هر هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​داشته باشید. یعنی حدود ۳۰ دقیقه در روز و پنج‌بار در هفته.

سماق

رسیدن به وزن سالم

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، کاهش وزن از طریق رژیم غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی، می‌تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند.

مدیریت استرس

ورزش یک راه عالی برای مدیریت استرس است. سایر فعالیت‌های زیر نیز می‌توانند مفید باشند:

  • مدیتیشن
  • تنفس عمیق
  • ماساژ
  • نرمش عضلات
  • یوگا یا تای چی

این‌ها همه تکنیک‌های ثابت شده برای کاهش استرس هستند. خواب کافی نیز می‌تواند به کاهش سطح استرس کمک کند.

اتخاذ سبک زندگی سالم‌تر

اگر سیگاری هستید سعی کنید آن را ترک کنید. مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو به بافت‌های بدن آسیب می‌رسانند و دیواره رگ‌های خونی را سفت می‌کنند. اگر به‌طور همیشگی یا بیش از حد الکل مصرف می‌کنید یا وابستگی به الکل دارید، برای کاهش میزان نوشیدن یا ترک کامل آن، از پزشک کمک بگیرید. الکل می‌تواند فشار خون را افزایش دهد.

رژیم غذایی توصیه شده برای افراد مبتلا به فشار خون بالا

یکی از ساده‌ترین روش‌هایی که می‌توانید به کمک آن فشار خون بالا را درمان کرده و از عوارض احتمالی آن جلوگیری کنید، استفاده از یک رژیم غذایی سالم است. آن‌چه می‌خورید می‌تواند تا حد زیادی به کاهش یا از بین بردن فشار خون بالا به شما کمک کند.

در ادامه برخی از رایج‌ترین توصیه‌های غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا را بررسی می‌کنیم.

گوشت کم‌تر، گیاه بیشتر بخورید

رژیم گیاهی راهی آسان برای افزایش فیبر، کاهش میزان سدیم، چربی اشباع و ترانس ناسالمی است که از غذاهای لبنی و گوشت دریافت می‌کنید. تعداد میوه‌ها، سبزیجات، سبزیجات برگ‌دار و غلات کاملی را که می‌خورید افزایش دهید. به جای گوشت قرمز، پروتئین‌های سالم‌تر مانند ماهی، مرغ یا توفو را انتخاب کنید.

مصرف سدیم غذایی را کاهش دهید

افراد مبتلا به فشار خون بالا و افرادی که در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی هستند، ممکن است نیاز داشته باشند که میزان سدیم مصرفی روزانه خود را بین ۱۵۰۰ میلی‌گرم تا ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارند. بهترین راه برای کاهش مصرف سدیم، پخت بیشتر غذاهای تازه است. از خوردن غذای رستوران یا غذاهای بسته‌بندی شده که اغلب دارای مقدار زیادی سدیم هستند خودداری کنید.

مصرف شیرینی‌ها را کاهش دهید

غذاها و نوشیدنی‌های قنددار، حاوی کالری خالی هستند؛ اما محتوای تغذیه‌ای ندارند. اگر چیز شیرینی می‌خواهید، سعی کنید میوه تازه یا مقدار کمی شکلات تلخ بخورید که به اندازه شکر شیرین نشده است. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن مرتب شکلات تلخ ممکن است فشار خون را کاهش دهد.

فشار خون بالا در دوران بارداری

زنان مبتلا به فشار خون بالا می‌توانند با وجود این بیماری، نوزادان سالم به دنیا آورند؛ اما اگر در دوران بارداری تحت نظارت دقیق و کنترل قرار نگیرند، فشار خون بالا می‌تواند برای مادر و نوزاد خطرناک باشد.

احتمال ابتلا به عوارض در زنان مبتلا به فشار خون بالا بیشتر است. به‌عنوان مثال، در زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا، ممکن است عملکرد کلیه کاهش یابد. نوزادانی که از مادران مبتلا به فشار خون بالا متولد می‌شوند، ممکن است هنگام تولد وزن کم داشته باشند یا نارس باشند.

برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شوند. انواع مختلفی از مشکلات فشار خون بالا ممکن است ایجاد شود. این بیماری اغلب پس از تولد نوزاد برعکس می‌شود. ایجاد فشار خون بالا در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالای مزمن را در آینده افزایش دهد.

پره‌اکلامپسی

در برخی موارد، زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا ممکن است در دوران بارداری خود دچار پره‌اکلامپسی شوند. این وضعیت افزایش فشار خون می‌تواند باعث ایجاد عوارض کلیوی و ایجاد مشکل در سایر اندام‌ها شود. این مشکل می‌تواند منجر به افزایش سطح پروتئین در ادرار، مشکلات عملکردی کبد، تجمع مایع در ریه‌ها یا مشکلات بینایی شود.

با تشدید این وضعیت، خطر برای مادر و نوزاد افزایش می‌یابد. پره‌اکلامپسی می‌تواند منجر به اکلامپسی شود که باعث تشنج می‌شود. مشکلات فشار خون بالا در دوران بارداری یکی از عوامل مهم مرگ مادران در ایالات متحده است. عوارضی که گریبان‌گیر نوزاد می‌شوند شامل وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس و مرده‌زایی است.

بارداری

هیچ راه شناخته شده‌ای برای پیشگیری از پره اکلامپسی وجود ندارد و تنها راه درمان این بیماری، زایمان زودهنگام نوزاد است. اگر در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شدید، پزشک شما را از نظر عوارض تحت نظارت دقیق قرار می‌دهد.

فشار خون بالا چه تاثیری بر بدن دارد؟

از آن‌جا که فشار خون بالا اغلب یک حالت خاموش است، می‌تواند سال‌ها قبل از آشکار شدن علائم به بدن شما آسیب برساند. اگر فشار خون بالا درمان نشو ، ممکن است با عوارض جدی یا حتی کشنده روبه‌رو شوید.

عوارض فشار خون بالا شامل موارد زیر است:

عروق آسیب دیده

شریان‌های سالم، انعطاف‌پذیر و قوی هستند. خون آزادانه و بدون مانع از طریق رگ‌ها و عروق سالم جریان می‌یابد.

فشار خون بالا، عروق را سفت‌تر و خشک‌تر می‌کند و انعطاف‌پذیری آن‌ها را کاهش می‌دهد. این آسیب باعث می‌شود که چربی‌های خوراکی راحت‌تر در عروق شما رسوب کرده و جریان خون را محدود کنند. این آسیب می‌تواند منجر به افزایش بیشتر فشار خون، انسداد عروق و در نهایت حمله قلبی و سکته مغزی شود.

قلب آسیب دیده

فشار خون باعث می‌شود قلب شما بیش از حد و خیلی سخت کار کند. افزایش فشار در رگ‌های خونی، ماهیچه‌های قلب شما را مجبور می‌کند تا بیشتر از ظرفیت یک قلب سالم، خون پمپاژ کنند.

این ممکن است باعث بزرگ شدن قلب شود. بزرگ شدن قلب خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش می‌دهد:

  • نارسایی قلبی
  • آریتمی‌ها
  • ایست ناگهانی قلب
  • حمله قلبی

مغز آسیب دیده

مغز شما به یک منبع سالم از خون غنی از اکسیژن برای عملکرد صحیح متکی است. فشار خون بالا می‌تواند خون مورد نیاز مغز شما را کاهش دهد:

  • انسداد موقت جریان خون به مغز را حملات ایسکمی گذرا (TIA) می‌نامند.
  • انسداد قابل توجه جریان خون، باعث مرگ سلول‌های مغزی می‌شود. این به سکته مغزی معروف است.

فشار خون کنترل نشده همچنین ممکن است بر حافظه و توانایی یادگیری، یادآوری، صحبت و استدلال شما تأثیر بگذارد. درمان فشار خون، اثرات فشار خون کنترل نشده را محو یا معکوس نمی‌کند. با این‌حال، خطرات مشکلات آینده را کاهش می‌دهد.

فشار خون بالا: نکاتی برای پیشگیری

اگر عوامل خطر برای فشار خون بالا دارید، می‌توانید اقدامات زیر را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و عوارض آن انجام دهید.

رژیم لاغری

غذاهای سالم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

به آرامی راه خود را برای خوردن وعده‌های غذایی گیاهی سالم برای سلامتی قلب ادامه دهید. سعی کنید روزانه بیش از هفت وعده میوه و سبزیجات بخورید. سپس سعی کنید یک وعده دیگر در روز به مدت دو هفته اضافه کنید. پس از آن دو هفته، هدف این است که یک وعده دیگر اضافه کنید. هدف نهایی این است که ده وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف کنید.

سعی کنید شام سبک بخورید

به جای خوردن گوشت به‌عنوان وعده اصلی، سعی کنید که از گوشت به‌عنوان چاشنی استفاده کنید. به عبارت دیگر، به جای خوردن یک استیک با یک سالاد جانبی، یک ظرف سالاد بزرگ‌تر بخورید و قسمت کوچکی از استیک را روی آن بریزید.

مصرف شکر را قطع کنید

سعی کنید غذاهای شیرین شده مانند ماست‌های طعم‌دار، غلات و نوشابه‌های گازدار را کم‌تر استفاده کنید. غذاهای بسته‌بندی شده، شکر غیر ضروری را پنهان می‌کنند؛ بنابراین حتما برچسب‌های روی اجناس را بخوانید.

برای کاهش وزن هدف تعیین کنید

به جای کاهش وزن خودسرانه، با پزشک در مورد وزن مناسب برای خود صحبت کنید. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)کاهش وزن ۴۰۰ گرم الی ۱ کیلوگرم در هفته را توصیه می‌کند. این بدان معناست که برای شروع، روزانه ۵۰۰ کالری کم‌تر از آن‌چه که معمولاً می‌خورید، غذا بخورید. سپس تصمیم بگیرید که چه فعالیت بدنی را می‌توانید شروع کنید تا به آن هدف برسید. اگر ورزش کردن پنج‌بار در هفته با برنامه شما هم‌خوانی ندارد، مدت زمان دوره‌های ورزشی خود را بیشتر کنید و وقتی این روش به‌راحتی در برنامه شما قرار گرفت، یک وعده دیگر اضافه کنید.

فشار خون خود را به‌طور مرتب کنترل کنید

بهترین راه برای جلوگیری از عوارض و مشکلات ناشی از فشار خون، تشخیص زودهنگام فشار خون بالا است. می‌توانید برای اندازه‌گیری فشار خون به مطب پزشک مراجعه کنید، یا ممکن است پزشک از شما بخواهد که یک کاف فشارخون بخرید و خودتان در خانه فشار خون را اندازه‌گیری کنید.

اعداد مربوط به اندازه‌گیری فشار خون خود را ثبت کنید و آن را به‌طور منظم به پزشک نشان دهید. این می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا مشکلات احتمالی را قبل از پیشرفت بیماری مشاهده کند.

منبع
Healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا