پزشکیفناوری‌های پزشکیقلب و عروق

مردی که قلب خوک به او پیوند زده شده بود درگذشت

بر اساس گزارش‌های خبری، مردی که با استفاده از قلب خوک اصلاح شده ژنتیکی، پیوندی پیشگامانه دریافت کرده بود، درگذشت.

به گزارش نیویورک تایمز، دیوید بنت ۵۷ ساله، دو ماه پس از عمل جراحی پیوند قلب درگذشت. به گزارش تایمز، علت دقیق مرگ هنوز مشخص نیست و پزشکان وی معاینه کاملی را برای تعیین علت انجام خواهند داد.

دکتر بارتلی گریفیث، مدیر برنامه پیوند قلب در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند و جراحی که پیوند را انجام داده است گفت:

ما از درگذشت آقای بنت غمگین هستیم. او ثابت کرد که یک بیمار شجاع و نجیب است که تا انتها جنگید. آقای بنت توسط میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به دلیل شجاعت و اراده استوارش برای زندگی شناخته شد.

دیوید بنت که بیماری قلبی شدید داشت، اولین پیوند قلب در نوع خود را در ۷ ژانویه دریافت کرد. قلب مورد استفاده در پیوند از خوکی بود که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بود تا قلبش برای سیستم ایمنی انسان قابل قبول‌تر باشد. به‌عنوان مثال، دانشمندان سه ژن را از ژنوم خوک که باعث ایجاد پاسخ ایمنی در انسان می‌شود (که می‌تواند به رد عضو کمک کند) حذف کرده و یک ژن را برای جلوگیری از بزرگ شدن بیش از حد قلب برای انسان غیرفعال کردند.

پیوند عضو از حیوان به انسان قبلاً انجام شده بود؛ اما به دلیل این‌که بدن فرد به سرعت عضو را پس می‌زد، شکست خورد. به گزارش تایمز، در دهه گذشته، دانشمندان روی تولید خوک‌های اصلاح شده ژنتیکی با اندام‌هایی که برای پیوند به انسان بی‌خطر هستند، کار کرده‌اند. چنین شاهکاری در صورت موفقیت‌آمیز بودن در مقیاس وسیع‌تر، می‌تواند عرضه اندام‌های موجود برای پیوند را افزایش دهد. بر اساس اطلاعات درج شده در وب‌سایت organdonor دولت فدرال، در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ هزار آمریکایی در لیست انتظار پیوند عضو هستند و بیش از ۶ هزار نفر هر ساله در انتظار پیوند جان خود را از دست می‌دهند.

دیوید بنت کاندیدای پیوند آزمایشی بود؛ زیرا به‌طور فوری به پیوند قلب نیاز داشت اما چندین مرکز پزشکی او را واجد شرایط پیوند قلب انسان نمی‌دانستند.

به گزارش تایمز، پیوند بنت هنوز نشان ‌دهنده پیشرفت است؛ زیرا این اندام بلافاصله پس‌زده نشد و حداقل برای یک ماه کار کرد، که نقطه عطف مهمی برای بیماران پیوندی است.

دکتر گریفیث در بیانیه‌ای گفت:

همانند هر عمل جراحی پیوندی که برای اولین‌بار در جهان انجام شد، این جراحی نیز منجر به بینش‌های ارزشمندی شد که امیدواریم جراحان پیوند را برای بهبود نتایج و ارائه مزایای بالقوه نجات جان بیماران آینده آگاه کند.

امروزه از دریچه‌های قلب خوک به‌طور گسترده در انسان استفاده می‌شود و پوست خوک به قربانیان سوختگی پیوند‌ زده می‌شود.

خوک‌ها به دلیل جثه، رشد سریع و بستر‌های بزرگ و این‌که به‌طور گسترده از قبل به عنوان منبع غذایی پرورش یافته‌اند، اهداکنندگان ایده‌آلی هستند.

منبع
Live Science

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا