بیماری‌هاپزشکیسایر

نخستین مورد ابتلا به آنفولانزای پرندگان H10N3 در چین شناسایی شد

آنفولانزای پرندگان H10N3 تا پیش از این نمی‌توانست به انسان منتقل شود؛ اما اکنون چین نخستین مورد ابتلا به آن را گزارش داده است.

کمیسیون ملی بهداشت چین (NHC)، روز سه‌شنبه اعلام کرد که برای نخستین‌بار، اولین مورد ابتلا به آنفولانزای پرندگان H10N3 در چین شناسایی شده است. سویه‌ی H10N3 آنفولانزای مرغی، به‌طور معمول باعث بروز بیماری خفیف در پرندگان می‌شود. بر اساس بیانیه‌ی منتشر شده از سوی کمیسیون ملی بهداشت چین، تاکنون هیچ موردی از عفونت ناشی از این ویروس در انسان شناسایی نشده است؛ اما در روز ۲۳ آوریل، یک مرد ۴۱ ساله از استان جه‌جیانگ ابتدا تب کرد و سپس در روزهای بعد علائم او بیشتر شدند و در نهایت در روز ۲۸ آوریل برای درمان به بیمارستان مراجعه کرد.

ویروس H10N3 در پرندگان و حیوانات میزبان، باعث بروز بیماری خفیف می‌شود؛ اما وقتی که این ویروس به انسان‌ها منتقل می‌شود، قضیه به همان شکل نخواهد بود. بر اساس بیانیه‌ی منتشر شده از سوی کمیسیون ملی بهداشت چین، در تاریخ ۲۸ ماه می، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری کشور چین (CCDC) روی نمونه‌های آزمایشی دریافت شده از فرد بیمار تجزیه و تحلیل انجام داد و مشخص شد که او به ویروس H10N3 مبتلا شده است. CCDC پس از این آزمایش، استان جیانگ‌سو و به‌خصوص افرادی که فرد بیمار با آن‌ها ارتباط داشته است را در جستجوی موارد دیگر تحت نظر گرفت؛ اما هیچ مورد دیگری از این آلودگی مشاهده نکرد. در این بیانیه آمده است که فرد بیمار اکنون شرایط جسمانی مناسبی دارد و آماده‌ی ترخیص از بیمارستان است.

فیلیپ کلیز، هماهنگ کننده آزمایشگاه منطقه‌ای مرکز اضطراری فرامرزی آژانس بیماری‌های حیوانی سازمان ملل متحد در دفتر منطقه‌ای آسیا و اقیانوس آرام (بخشی از سازمان غذا و کشاورزی این آژانس) به خبرگزاری رویترز گفت که دانشمندان باید مواد ژنتیکی سویه‌ای از این بیماری که فرد را آلوده کرده است مورد بررسی قرار دهند تا ببینند تفاوت آن با نمونه‌های H10N3 جمع‌آوری شده در گذشته چیست. فیلیپ کلیز خاطرنشان کرد که به‌طور کلی، H10N3 در میزبانان طبیعی خود یعنی پرندگان، زیاد رشد نمی‌کند. از اواخر دهه‌ی ۷۰ میلادی تا سال ۲۰۱۸، دانشمندان ۱۶۰ نمونه از سویه‌ی ویروسی را از حیوانات آلوده که بیشتر پرندگان آبزی و پرندگان وحشی بودند جدا کردند؛ اما نتوانستند آن را در مرغ‌ها تشخیص دهند.

رویترز خاطرنشان کرد که CCDC‌ هنوز مشخص نکرده که فرد آلوده چگونه و چه زمانی این ویروس را از یک پرنده گرفته است. رویترز گزارش داد که بر اساس ارزیابی‌های CCDC تا به امروز، خطر کمی برای انتشار ویروس در مقیاس گسترده وجود دارد. بر اساس گفته‌های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده (CDC) هنگامی که ویروس‌های آنفولانزای مرغی از پرندگان به انسان‌ جهش می‌کنند، معمولاً بین انسان‌ها گسترش نمی‌یابند و اگر هم گسترش بیابند، انتقال آن‌ها معمولاً محدود، ناکارآمد و ناپایدار است. اما CDC تأکید کرده که در مواردی نادر، آنفولانزای پرندگان می‌تواند به‌صورت گسترده میان مردم شیوع پیدا کند؛ بنابراین نظارت بر موارد جدید ابتلا به این ویروس برای بهداشت عمومی امری ضروری است. به‌عنوان مثال، آخرین آنفولانزای پرندگان که به‌صورت گسترده میان مردم شیوع پیدا کرد H7N9 بود که در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۳۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی CDC در سال ۲۰۱۶، این ویروس دارای میزان مرگ و میر تقریبی ۴۰ درصد در میان انسان‌ها است.

به گزارش Gizmodo، در سال ۱۹۵۷ ویروس آنفولانزای مرغی H2N2 ژن‌ها را با ویروس آنفولانزای انسانی عوض کرد و باعث شیوع یک بیماری همه‌گیر شد. نشریه‌ی Nature در سال ۲۰۱۴ گزارش داد شواهد نشان می‌دهند که سویه H1N1 آنفولانزای مرغی باعث همه‌گیری سال ۱۹۱۸ نیز شد. این ویروس نیز مجدداً از پرندگان به انسان‌ها منتقل شده است و برخی مطالعات قدیمی که نشان می‌دادند منشأ آن ترکیبی از ویروس‌های خوکی-انسانی بودند، همگی مردود هستند.

اوایل سال جاری میلادی، مقامات روسی اولین موارد شناخته شده از انتقال ویروس آنفولانزای مرغی H5N8 از پرندگان به انسان را گزارش دادند. هفت کارگر در یک مرغ‌داری به این سویه از ویروس آنفولانزای مرغی مبتلا شده بودند؛ اما هیچ مدرکی مبنی بر انتقال انسان به انسان وجود نداشت و این یعنی همه‌ی این کارگران ویروس را مستقیماً از پرندگان دریافت کرده‌اند و از کارگران به سایر انسان‌ها سرایت نمی‌کند.

منبع
Live Sience

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا