بیماری‌هاتغذیهرژیممغز و اعصاب

یک رژیم غذایی گیاهی خاص به تسکین میگرن مقاوم به درمان کمک می‌کند

میگرن یک بیماری عصبی ژنتیکی است و از آن‌جا که شبکه‌های مغزی متعددی درگیر هستند، علائم معمولاً فقط به سردرد محدود نمی‌شود.

میگرن در میان علل ناتوانی جهانی رتبه دوم را دارد و در زنان جوان، علت اصلی ناتوانی است.

تنها در ایالات متحده، بیش از ۴۰ میلیون نفر به این اختلال عصبی اغلب ناتوان‌ کننده مبتلا هستند. با این‌حال، گزینه‌های درمانی میگرن محدود هستند و رویکرد‌های مرسوم ممکن است همیشه به بهبودی چشمگیر منجر نشوند.

این در مورد یک مرد ۶۰ ساله که به مدت ۱۲ سال با حملات میگرن زندگی می‌کرد صادق بود. میگرن او ۶ ماه قبل از این‌که دانشمندان با او ملاقات داشته باشند مزمن شد. نتیجه مطالعات این دانشمندان در BMJ منتشر شده است.

این مرد قبلاً درمان‌های استاندارد رایج را دریافت کرده بود، محرک‌های شناخته شده را از رژیم غذایی خود حذف کرده بود و درگیر تکنیک‌های کاهش استرس، مانند مدیتیشن و یوگا بود. این‌ها نتوانستند علائم او را بهبود ببخشند.

سپس، به عنوان بخشی از یک مطالعه در مورد ارتباط بین رژیم غذایی و میگرن، او به یک رژیم غذایی گیاهی به نام «رژیم غذایی روزانه با غذا‌های کم التهاب (LIFE)» روی آورد.

پس از چند هفته، این مرد تسکین قابل توجهی از حملات شدید و مکرر میگرن خود را تجربه کرد. نویسندگان این مطالعه بر این باورند که مورد او طولانی‌ترین دوره بهبودی میگرن است که صرفاً در نتیجه مداخله رژیم غذایی بهبود یافته است.

رژیم لایف

آن‌ها به این نتیجه رسیدند که اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است؛ اما یک رژیم غذایی گیاهی و کامل می‌تواند راهی برای تسکین میگرن باشد.

میگرن چیست؟

میگرن می‌تواند یک اختلال شدید و ناتوان‌کننده باشد. دو نوع میگرن وجود دارد: اپیزودیک و مزمن.

اگر فردی میگرن اپیزودیک داشته باشد، کم‌تر از ۱۵ روز در ماه درد مرتبط با آن را تجربه می‌کند. اگر فردی بیش از ۱۵ روز در ماه برای بیش از ۳ ماه این سردرد‌ها را داشته باشد، پزشکان این بیماری را به عنوان میگرن مزمن طبقه‌بندی می‌کنند.

دوره میگرن معمولاً ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد و شامل یک سردرد شدید و ضربان‌دار است که با حرکت یا قرار گرفتن در معرض نور، صدا یا بو بدتر می‌شود. این سردرد‌ها ممکن است با مرحله‌ای همراه باشند که شامل خستگی، تمرکز ضعیف و حساسیت به صدا است که به آن «خماری میگرن» می‌گویند.

درمان فعلی شامل مصرف دارو و اجتناب از محرک‌ها است. بسیاری از رژیم‌ها ممکن است کمک‌کننده باشند، از جمله رژیم کم گلیسمی، رژیم کتوژنیک و رژیم کم چربی.

تفکری خارج از قوانین

دکتر دیوید دونایف، نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر بریتانی پرزیا، نویسنده اصلی و دکتر جاشوا دونایف، نویسنده مشارکت‌ کننده، فواید رژیم لایف را بررسی کردند. این رژیم سرشار از سبزیجات با برگ سبز تیره است و می‌دانیم که این سبزیجات منابع ضروری بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند.

پس از استفاده از رژیم لایف، فرد کاهش چشمگیری در دفعات میگرن را گزارش کرد و گفت که حملات میگرن از ۱۸ تا ۲۴ بار در ماه، به یک‌بار در ماه کاهش یافت و این کاهش حملات به مدت ۲ ماه ادامه یافت. به گفته پژوهش‌گران، تسکین میگرن او بسیار سریع بود.

میگرن

این بیمار قبل از شروع رژیم لایف تقریباً روزانه به دلیل میگرن ناتوان بود. در این دوره دو ماهه آزمایش، بیمار دارو‌های میگرن خود را قطع کرد. دکتر دیوید دونایف گفت که پس از ۳ ماه، میگرن به‌طور کامل متوقف شد.

رژیم لایف: چه غذا‌هایی بخوریم

به عنوان بخشی از رژیم جدید، این مرد هر روز یک اسموتی لایف ۹۰۷ گرمی مصرف می‌کرد که حاوی موادی مانند کلم پیچ یا اسفناج، زغال اخته و دانه‌های کتان است.

او همچنین ۱۴۱ گرم سبزیجات با برگ سبز تیره مصرف کرد و مقدار غلات کامل، سبزیجات نشاسته‌ای، روغن، لبنیات و گوشت قرمز مصرفی روزانه خود را محدود کرد.

پس از ۳ ماه تسکین قابل توجه میگرن، این مرد تصمیم گرفت برای یک دوره آزمایشی ۳ ماهه دیگر مقداری غذا و نوشیدنی را به رژیم غذایی خود اضافه کند. او دریافت که چای سرد، ماهی قزل آلا و سفیده تخم‌مرغ که جزو اصلی رژیم غذایی قبلی او بودند، سردرد‌های متوسط ​​و کوتاه مدتی را ایجاد می‌کنند که آسپرین می‌تواند آن‌ها را تسکین دهد.

در مجموع، از زمانی که این مرد به رژیم لایف روی آورد، به مدت ۷ سال بدون میگرن باقی مانده است.

سبزیجات برگ سبز تیره: بهتر هستند اما چرا؟

پژوهش‌گران بر این باورند که این تغییر ممکن است ناشی از کاروتنوئید‌ها یا بتا کاروتن باشد که در سبزیجات برگ سبز تیره به وفور یافت می‌شود. آن‌ها همچنین معتقدند که این رژیم غذایی ممکن است به مرد کمک کرده باشد که محرک‌ها را شناسایی کند.

کاروتنوئید‌ها و بتاکاروتن ترکیباتی هستند که می‌توانند التهاب سیستمیک و استرس اکسیداتیو را که در بروز میگرن نقش دارند، کاهش دهند.

اگرچه این مرد قبل از اتخاذ رژیم لایف در درجه اول یک رژیم غذایی گیاهی غنی از بتاکاروتن داشت؛ اما همچنان میگرن شدید را تجربه کرد.

دیوید دونایف در این خصوص می‌گوید:

چیزی که من از سال‌ها تمرین دریافتم این است که مکمل‌های بتاکاروتن، پودر سبزیجات سبز و سبزیجات نشاسته‌ای غنی از کاروتنوئید مانند سیب‌زمینی شیرین کار نمی‌کنند. آن‌ها سطح بتاکاروتن را افزایش می‌دهند اما اثرات بالینی ندارند.

علاوه بر این، دکتر دونایف هشدار داد که مکمل‌های بتاکاروتن به طور بالقوه خطرناک هستند و خطر ابتلا به سرطان ریه را در افراد سیگاری افزایش می‌دهند و امکان ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهند.

در مقایسه با مکمل‌ها، رژیم لایف ممکن است راهی ایمن و غنی از مواد مغذی برای درمان میگرن و سایر بیماری‌های مزمن باشد.

فیتونوترینت‌ها می‌توانند علائم را معکوس کنند

پژوهش‌هایی که در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در مورد رژیم غذایی LIFE توسط نویسندگان یکسانی انجام شدند، کاهش قابل توجه سطح پروتئین واکنشی-C (CRP) را در افرادی که این رژیم را امتحان کردند، نشان دادند.

هر چه سطح CRP بالاتر باشد، التهاب در بدن بیشتر می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط که مثلاً ممکن است روماتولوژیک یا قلبی باشد، بیشتر می‌شود.

رژیم لایف

نویسندگان گزارش حاضر دریافتند که سطح CRP این مرد تا حد زیادی ثابت است که به اعتقاد آن‌ها نشان‌دهنده این واقعیت است که او قبلاً یک رژیم غذایی سالم و عمدتاً گیاهی داشته است.

تیم پژوهشی در عوض بر افزایش سطوح مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینت‌های گیاهی او تمرکز کردند.

دکتر دیوید دونایف پیشنهاد کرد که عملکرد رژیم لایف در تسکین میگرن ممکن است از فیتونوترینت‌های موجود در گیاهان ناشی شود نه بتا کاروتن.

دکتر دونایف در این خصوص می‌گوید:

ما از افزایش سطح بتاکاروتن خون به عنوان نشانگر جایگزین فیتونوترینت‌ها استفاده کردیم. افزایش مواد مغذی گیاهی به احتمال زیاد باعث معکوس شدن میگرن شده است.

تغییر رژیم غذایی ممکن است برای همه کارایی نداشته باشد

دکتر لازلو مچتلر، مدیر پزشکی مؤسسه عصبی دنت و استاد عصب‌شناسی و انکولوژی عصبی در دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو، تأکید کرد که واکنش همه افراد به مداخلات غذایی متفاوت است.

او در این خصوص گفت:

ممکن است میگرن برخی از بیماران با جایگزینی رژیم غذایی فعلی با رژیم غذایی گیاهی LIFE تسکین پیدا کند و این قابل قبول است. همچنین پژوهش نشان داده است که تغییرات در میکروبیوتای روده می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر میگرن داشته باشد.

رژیم غذایی بیمار باید همیشه مورد ارزیابی قرار گیرد، به خصوص زمانی که تصور می‌شود برخی غذا‌ها محرک سردرد/میگرن هستند. همان‌طور که گفته شد، من معمولاً به بیماران خود توصیه نمی‌کنم که رژیم غذایی معمول خود را کاملاً تغییر دهند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که چنین تغییراتی در رژیم غذایی را نمی‌توان ساده تلقی کرد؛ زیرا دریافت تغذیه مناسب برای افراد مهم است.

وی بر اهمیت آموزش مردم در مورد تغذیه تأکید کرد و افزود که بسیاری از مردم به اندازه کافی سبزیجات مصرف نمی‌کنند و افزایش این میزان منجر به بهبود علائم میگرن/سردرد شده است.

نویسندگان این مطالعه معتقدند که بهبود قابل توجه بیمارشان نشان می‌دهد که بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شبه میگرن ممکن است از اتخاذ رژیم لایف سود ببرند.

دکتر دیوید دونایف می‌گوید:

این خیلی مهم است که چه چیزی را می‌خورید. رژیم لایف مکمل مؤثری برای طب سنتی است و ممکن است راهی برای معکوس کردن، پیشگیری و درمان بیماری‌های مزمن با نتایج پایدار باشد.

با این‌حال، او تآکید کرد که برای اثبات این موضوع، باید پژوهش‌های بیشتری انجام شوند. در این میان، امتحان کردن این رژیم غذایی برای چند هفته یا در حالت ایده‌آل ماه‌ها، در صورت مدیریت صحیح توسط پزشکان، برای بیماران ضرر کمی دارد.

منبع
Medical News Today

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا