بیماری‌هاپزشکیخون

معرفی روشی بهتر برای اندازه گیری فشار خون

فشار خون، یکی از عواملی است که سالیانه موجب مرگ بسیاری از افراد می‌شود؛ تا به امروز از یک روش برای اندازه‌گیری فشار خون استفاده می‌شده است.

دانشمندان به تازگی دریافته‌اند که روش رایج برای اندازه‌گیری فشار خون، به اندازه‌ی کافی دقیق نیست و نمی‌تواند مشکلات دیگر را به ما نشان دهد. بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که تفاوت فشار خون اندازه‌گیری شده از دست راست و چپ نباید متفاوت باشد و اگر این اتفاق افتاد، نشان دهنده‌ی خطری جدی است. پزشکان معمولاً فشار خون را از یک دست اندازه‌گیری می‌کنند؛ اما مطالعه‌ی جدیدی که توسط پزشکان صورت گرفته است نشان می‌دهد که بهتر است فشار خون از هر دو دست اندازه‌گیری شود.

اندازه‌گیری فشار خون از هر دو دست روشی نوین است که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما دانشمندان توصیه کرده‌اند که پزشکان حتماً باید این کار را انجام دهند؛ زیرا اگر مقدار اندازه‌گیری شده هر دست با دیگری متفاوت باشد می‌تواند نشانه‌ی بیماری قلبی عروقی باشد یا خبر از مرگ زودهنگام افراد بدهد. دانشمندان نتیجه‌ی ۲۴ مطالعه‌ی قبلی که در آن‌ها داده‌های مربوط به فشار خون ۵۳۸۲۷ مرد و زن بالای ۱۸ سال ثبت شده بود را با هم ترکیب کردند تا به نتیجه‌ای مطلوب برسند. آن‌ها صرفاً نتایج فشار خون افرادی را بررسی کرده‌اند که در کلینیک‌های عمومی ثبت شده بود و نتایج مربوط به افراد دارای سابقه‌ی بیماری قلبی را در نظر نگرفتند.

آن‌ها متوجه شدند که از این تعداد، در مجموع ۴۹۳۹ نفر به دلایل مختلف فوت کرده‌اند؛ اما آن‌چه که توجه دانشمندان را به خود جلب کرد، آمار فوتی‌هایی با بیماری‌هایی که به فشار خون مرتبط هستند بود. در این میان ۱۴۳۵ نفر در اثر بیماری‌های قلب و عروقی فوت کرده‌اند و ۵۸۰۰ نفر نیز رویدادهای قلبی و عروقی کشنده و غیر کشنده مانند حملات قلبی، آنژین و انواع سکته‌های قلبی و مغزی را تجربه کرده‌اند. دانشمندان این افراد بر اساس جنسیت، سن، میزان مصرف دخانیات، دیابت و فشار خون دسته‌بندی کردند و متوجه شدند با پدیدار شدن هر ۵ میلیمتر اختلاف بین عدد خوانده شده از دست راست و چپ (عدد بالایی)، شانس وقوع یک اتفاق در هر کجای بدن افزایش می‌یابد. همچنین میزان مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و عروقی برای اولین‌بار و فوت ناشی از آن نیز  به ترتیب ۹ و ۶ درصد افزایش می‌یابد.

دکتر کریستوفر کلارک، مدرس و پژوهشگر بالینی می‌گوید که میان درصد وقوع یک اتفاق ناگوار در بدن با اختلاف اعداد خوانده شده فشار خون از دست راست و چپ، رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد. به عنوان مثال اگر ۱۰ میلی‌متر اختلاف دیده‌ شد، یعنی ۱۰ درصد احتمال وقوع بیماری قلبی و عروقی وجود دارد. پزشکان باید این مورد را حتماً در نظر بگیرند و بیماران خود را در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی کرده و با دقت بیشتری آن‌ها را مورد بررسی قرار دهند و از آن‌ها مراقبت کنند.

منبع
The New York Times

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا