تغذیهخوراکی‌هادانستنی های سلامت

آیا عسل می‌تواند در صورت ابتلا به اگزما پوست را پاکسازی کند؟

عسل یکی از مواد غذایی جادویی است که می‌تواند بیماری‌های مختلفی را درمان کند؛ اما آیا می‌تواند در صورت ابتلا به اگزما پوست را پاکسازی کند؟

عسل فقط برای افزودن شیرینی به چای یا شیر نیست. عسل به طور فزاینده‌ای به عنوان یک نجات‌دهنده پوست در نظر گرفته می‌شود و حتی گفته شده است که به افرادی که با اگزما دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک می‌کند.

طبق گفته کلینیک مایو (برترین بیمارستان جهان)، به‌طور رسمی هیچ درمانی برای اگزما (بیماری پوستی که باعث قرمزی و خارش پوست می‌شود) وجود ندارد. با این‌حال، روش‌های زیادی مانند استفاده از مرطوب‌کننده‌ها، دارو‌های تجویزی، و مجموعه‌ای از گزینه‌های جایگزین مانند عسل وجود دارند که می‌توانند به بهبود بیماری کمک کنند.

عسل در حال حاضر در دنیای مراقبت از پوست، حضور پررنگی دارد؛ اما طبق بررسی منتشر شده در سال ۲۰۱۷ در نشریه Current Drug Metabolism، استفاده از لوازم آرایشی حاوی عسل یا ترکیبات آن به دوران باستان بازمی گردد. نوع عسلی که متخصصان پوست و افراد مشهور امروز به آن علاقه دارند با آن‌چه که احتمالاً در خانه دارید یکسان نیست. به گفته مؤسسه ملی سرطان (NCI)، متخصصان و افراد مشهور از مورد عسل مانوکا که توسط زنبور‌هایی که از بوته مانوکا نیوزلند تغذیه می‌کنند تولید می‌شود، استفاده می‌کنند.

دکتر نازنین ساعدی، متخصص پوست در پنسیلوانیا، می‌گوید که بسیاری از بیماران در سال‌های اخیر از او درباره عسل سوال کرده‌اند؛ زیرا افراد مشهور به‌طور علنی عسل را به دلیل بسیاری از مزایای ظاهری آن تمجید می‌کنند. آن‌ها می‌گویند عسل پوست را مرطوب می‌کند، لکه‌ها را از بین می‌برد و به پوست درخشندگی می‌بخشد. به گزارش رسانه Women’s Wear Daily، برخی از افراد مشهور حتی با برند Manuka Doctor همکاری کرده‌اند و در سال‌های مختلف سفیر سلامتی این برند بوده‌اند.

Manuka Doctor نسخه‌ای از عسل مانوکا را می‌فروشد که برای افزودن به غذا‌ها و نوشیدنی‌ها و همچنین انواع محصولات مراقبت از پوست مبتنی بر مانوکا طراحی شده است. البته فقط این شرکت این کار را انجام نمی‌دهد. شرکت‌های دیگری نظیر OY-L، Naturopathica، Kiehl’s، و Eczema Honey نیز کرم‌ها، پاک‌کننده‌ها و سایر لوازم مراقبت از پوست حاوی عسل مانوکا را به‌عنوان یک عنصر کلیدی می‌فروشند. اما شما نیازی ندارید که محصولات این شرکت‌ها را خریداری کنید. شما می‌توانید عسل را مستقیماً روی پوست خود بمالید، یا آن را به سادگی با کمی آب گرم یا با بلغور جو دوسر به عنوان ماسک خانگی مخلوط کنید. این محصولات (به غیر از محصولات تولید شده توسط شرکت Eczema Honey) به طور خاص برای پوست‌های مستعد اگزما طراحی نشده‌اند، بلکه برای بهبود کلی پوست طراحی شده‌اند.

عسل ماکونا

تحقیقات نشان می‌دهد که عسل مانوکا ممکن است به درمان اگزما کمک کند

دکتر ناتالی یین، متخصص پوست در کلرادو، می‌گوید که عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی می‌تواند به درمان اگزما کمک کند. این عناصر می‌توانند از بروز مشکلات پوستی جلوگیری کنند، یا تورم یا قرمزی را در صورت ظاهر شدن، به حداقل برسانند. عسل معمولی به دلیل خواص ضد میکروبی خود به خوبی شناخته شده است؛ اما طبق تحقیقات منتشر شده در نوامبر ۲۰۱۸ در مجله AIMS Microbiology، عسل مانوکا، مؤثرترین عسل‌ برای فعالیت ضد میکروبی غیر پراکسید است. به گفته NCI، خواص ضد باکتریایی عسل مانوکا از غلظت بالای ماده فعال آن به نام متیل گلیوکسال ناشی می‌شود؛ زیرا به نظر می‌رسد که پراکسید هیدروژن آزاد می‌کند. NCI همچنین اشاره می‌کند که گفته شده است که عسل به ترمیم زخم کمک می‌کند و می‌تواند به بهبود تکه‌های اگزما کمک کند.

مزیت دیگر عسل برای برای بیماران مبتلا به اگزما: عسل می‌تواند به حفظ رطوبت پوست کمک کند. دکتر دنیل فریدمان، متخصص پوست در آستین، تگزاس، می‌گوید که عسل می‌تواند مؤثر باشد؛ زیرا یک نرم‌کننده فوق‌العاده غلیظ است که به حفظ رطوبت در پوست کمک می‌کند.

به گفته کلینیک مایو، به دام انداختن رطوبت بسیار مهم است؛ زیرا افراد مبتلا به اگزما پوستی دارند که برای حفظ رطوبت بدن تلاش می‌کند و مانع از توانایی آن در محافظت در برابر باکتری‌ها، آلرژن‌ها و سایر عوامل تحریک‌کننده می‌شود.

با این حال، حمایت علمی زیادی برای تأثیر عسل بر اگزما وجود ندارد. یک مطالعه کوچک که در ژوئن ۲۰۱۷ در مجله Immunity, Inflammation and Disease منتشر شد، تأثیر عسل مانوکا را روی ۱۴ بیمار مبتلا به اگزما بررسی کرد. از شرکت‌کنندگان در این مطالعه خواسته شد که عسل را به مدت یک هفته به‌طور مداوم روی یک ناحیه آسیب دیده پوست بمالند و ناحیه دیگری از پوست آسیب دیده را بدون درمان بگذارند تا به عنوان نمونه کنترل عمل کند. ناحیه تیمار شده با عسل مانوکا در مقایسه با نمونه کنترل، بهبود قابل توجهی داشت.

اما این مطالعه برای نتیجه‌گیری جامع بسیار کوچک بود. مطالعه‌ای که در‌آوریل ۲۰۱۹ در مجله American Journal of Clinical Dermatology منتشر شد، انواع درمان‌های جایگزین برای اگزما را بررسی کرد و نشان داد در حالی‌که برخی از اثرات مثبت عسل مانوکا وجود دارد، هنوز شواهد کافی برای توصیه آن به عنوان یک درمان اگزما وجود ندارد. نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که تحقیقات آتی باید شامل نمونه‌های بیشتری باشد که منعکس‌کننده مشخصات جمعیتی افراد مبتلا به اگزما باشند.

عسل و مراقبت از پوست: خطراتی که باید از آن‌ها آگاه بود

دکتر فریدمن خاطرنشان می‌کند که اگر به زنبور‌ها یا گرده گل آلرژی دارید، ممکن است واکنش آلرژیک به عسل داشته باشید. مانند اکثر محصولات جدید مراقبت از پوست، ایده خوبی است که قبل از استفاده کامل از محصول، یک تست پچ انجام دهید. محصول را روی قسمتی از پوست که آسیب نبیند مانند ساعد داخلی بمالید و چند دقیقه صبر کنید تا ببینید آیا قرمزی یا سوزش رخ می‌دهد یا خیر. اگر سابقه واکنش‌های آلرژیک دارید، باید یک یا دو روز صبر کنید.

عسل ماکونا

به گفته آکادمی اطفال آمریکا، اگر کودک شما اگزما دارد، توجه داشته باشید که عسل برای نوزادان زیر یک سال توصیه نمی‌شود؛ زیرا می‌تواند باعث بروز یک بیماری جدی به نام بوتولیسم شود.

علاوه بر این، لازم است که با احتیاط خرید کنید؛ زیرا همه محصولات حاوی عسل مانوکا با کیفیت بالا نیستند. به دنبال علامت تجاری کیفیت Unique Manuka Factor باشید؛ به این معنی که انجمن Unique Manuka Factor Honey نیوزلند محصول را تأیید کرده است.

آیا متخصصان پوست عسل را به عنوان درمان اگزما توصیه می‌کنند؟

دکتر ساعدی می‌گوید عسل برای برخی افراد کار می‌کند؛ اما او کاملاً در جریان نیست. او می‌گوید بعضی از مردم به عسل قسم می‌خورند و فکر می‌کنند این بهترین چیز است؛ اما او شخصاً عسل را به عنوان یک محصول درمانی توصیه نمی‌کند.

دکتر یین هشدار می‌دهد در حالی که عسل دارای برخی ویژگی‌های فوق‌العاده است، مردم نباید برای درمان گرگرفتگی‌های اگزما تنها به آن اعتماد کنند. او می‌گوید مطالعات علمی دقیق‌تری برای تأیید مزایای آن در این زمینه مورد نیاز است.

در نهایت، دکتر فریدمن می‌گوید که او عسل را به بیماران نیز توصیه نمی‌کند. او می‌گوید محصولات زیادی در داروخانه موجود است که می‌توانند به خوبی عسل کار کنند و هیچ عارضه خاصی هم به دنبال ندارند و سال‌ها است که مورد تأیید قرار گرفته‌اند.

منبع
Everyday Health

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا