پزشکیدارو

تأثیر خارق‌العاده قرص مولنوپیراویر در مهار کردن کرونا

مولنوپیراویر، قرصی خوراکی و ساخته شده توسط شرکت داروسازی Merck است که در صورت ابتلا به کووید ۱۹، احتمال بستری شدن در بیمارستان را نصف می‌کند.

مولنوپیراویر یک داروی ضد ویروسی خوراکی است که هم اکنون دانشمندان در حال آزمایش آن هستند. ابرشرکت داروسازی آمریکایی مرک (Merck)، روز جمعه هفته گذشته نتیجه‌ی مطالعه‌ی موقتی که روی قرص مولنوپیراویر انجام شده است را منتشر کرد. مولنوپیراویر، به‌طور قابل توجهی خطر بستری شدن یا مرگ را در بیماران بزرگ‌سال مبتلا به کووید ۱۹ خفیف تا متوسط که هنوز در بیمارستان بستری نشده‌اند ​​را به نصف می‌رساند.

پژوهش‌گران دریافتند که قرص تجربی مولنوپیراویر احتمال بستری شدن یا مرگ در بیمارستان را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. در مجموع، ۷.۳ درصد از بیمارانی که این دارو را دریافت کرده بودند تا روز بیست و نهم آزمایش در بیمارستان بستری شدند؛ اما این در حالی بود که ۱۴.۱ درصد از بیماران تحت درمان با دارونما، در بیمارستان بستری شدند یا فوت کردند. ۸ نفر که دارونما دریافت کردند در طول آزمایش جان خود را از دست دادند؛ اما در بین کسانی که مولنوپیراویر را دریافت کردند، هیچ مورد فوتی وجود نداشت.

برای آزمایش، ۳۸۵ نفر دارو را پنج روز پس از تشخیص کروناویروس دریافت کردند. از سوی دیگر، یک گروه جداگانه متشکل از ۳۷۷ نفر که تست مثبت کرونا داشتند، دارونما دریافت کردند. در شروع مطالعه، همه بیماران باید حداقل یک عامل خطر مرتبط با پیامدهای ضعیف بیماری مانند فشار خون بالا، دیابت یا چاقی داشته باشند.

شرکت داروسازی مرک که با شرکت Ridgeback Biotherapeutics در توسعه مولنوپیراویر همکاری داشت، به دلیل نتایج مثبت، زودتر از موعد به استخدام داوطلبان پایان داد. بر اساس این یافته‌ها، مرک قصد دارد در اسرع وقت برای دریافت مجوز استفاده اضطراری، به سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) درخواست دهد. در صورت دریافت مجوز، مولنوپیراویر می‌تواند اولین داروی ضد ویروسی خوراکی برای کووید ۱۹ باشد. این شرکت همچنین برنامه‌هایی را برای سازمان‌های نظارتی در سراسر جهان ارسال می‌کند تا بازاریابی قرص را آغاز کنند.

در اخبار مربوط به این دارو، مشخص نشده است که آیا این مطالعه نشان می‌دهد که این دارو بی‌خطر است یا خیر. وال استریت ژورنال روز جمعه در گزارشی اطلاع داد که مولنوپیراویر می‌تواند به نوعی تامیفلو برای بیماری کووید ۱۹ تبدیل شود. تامیفلو دارویی است که می‌تواند در اولین علائم بیماری آنفولانزا برای بیماران تجویز شود.

هنوز مشخص نیست چه زمانی مولنوپیراویر در دسترس عموم قرار می‌گیرد؛ اما ویلیام شافنر، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت در نشویل، بر این باور است که FDA طی ۸ یا ۱۰ هفته آینده مجوز استفاده اضطراری از این دارو را صادر می‌کند.

دکتر شافنر می گوید:

این دارو هنوز تأیید نشده است؛ اما می‌تواند یک درمان جدید بسیار مهم برای بیماری اولیه کووید ۱۹ باشد. تجویز قرص‌ها بسیار ساده‌تر از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال فعلی است که نیاز به تزریق داخل وریدی دارند.

دکتر رابرت شفر، استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد که در درمان بیماری‌های عفونی تخصص دارد اشاره می‌کند که داده‌های اولیه در خصوص آنتی‌بادی‌های مونوکلونال تا کنون نشان می‌دهند که آن‌ها در جلوگیری از بستری شدن موثرتر هستند. نتایج فاز ۳ از آزمایشات بالینی رمدسیویر نام تجاری نشان داد که آنتی‌بادی مونوکلونال ۸۷ درصد در کاهش بستری شدن در بیماران پرخطر که زود تشخیص داده شده بودند مؤثر بود.

توصیه پزشکان برای افراد در معرض خطر، همچنان آنتی‌بادی‌های مونوکلونال هستند؛ اما در چند هفته آینده به‌دقت در مورد داده‌ها تحقیق خواهد شد. FDA باید مشخص کند که چه کسانی باید آنتی‌بادی‌های مونوکلونال دریافت کنند و چه کسانی می‌توانند مولنوپیراویر خوراکی دریافت کنند.

وی افزود که این درمان خوراکی در کشورهایی که به آنتی‌بادی‌های گران قیمت‌تر و مونوکلونال دسترسی ندارند، واقعاً نجات بخش خواهد بود.

دکتر شفر می‌گوید که آنتی‌بادی‌های مونوکلونال نیاز به تزریق داخل وریدی دارند؛ بنابراین از نظر منطقی، تحویل آن‌ها بسیار سخت‌تر است. این در حالی است که تحویل قرص‌های خوراکی بسیار ساده‌تر و کم خطرتر است.

منبع
Everyday Health

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا