بیماری‌هاکرونا

افراد واکسینه شده همچنان در معرض خطر ابتلا به کووید 19 قرار دارند

واکسیناسیون کرونا چند ماهی است که در ایران و جهان آغاز شده و هم اکنون میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان واکسینه شده‌اند.

بسیاری از مردم بر این باور هستند که واکسن کرونا در برابر بیماری کاملاً ایمنی ایجاد می‌کند و از بیمار شدن این افراد ممانعت به عمل می‌آورد؛ اما گویا این‌طور نیست زیرا مطالعات جدید نشان می‌دهند که افراد واکسینه شده، هنوز هم در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند. اگرچه آن‌ها هنوز در خطر هستند؛ اما شانس ابتلای این افراد به بیماری یک سوم افراد واکسینه نشده است. پیش‌تر گفته شده بود که دو دوز واکسن کرونا در مقابل بیماری ایمنی مناسبی ایجاد می‌کنند. این گفته‌ها کاملاً درست هستند؛ اما بر اساس گفته‌های پاول الیوت، مدیر برنامه نظرسنجی و استاد دانشکده بهداشت عمومی کالج سلطنتی لندن، از آن‌جایی که هیچ‌یک از واکسن‌های موجود در بازار نمی‌توانند ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد کنند، هنوز هم خطر ابتلای افراد واکسینه شده به بیماری وجود دارد. بنابراین با وجود این‌که در برخی کشورها اکثر شهروندان واکسینه شده‌اند، باید همچنان نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کرد تا نرخ ابتلا به بیماری کاهش یابد و ایمنی جمعی حاصل شود.

در این مطالعه که در بریتانیا انجام شده است، جمعیتی ۹۸ هزار نفری از شهروندان این کشور بین تاریخ ۱۲ تا ۲۴ جولای سال جاری میلادی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در این بازه‌ی زمانی، ۱ نفر از هر ۱۵۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده بود و این در مقیاس کلی یعنی ۶۳ درصد از جمعیت. این موضوع نشان می‌دهد که آمار مبتلایان به ویروس نسبت به اوایل ماه ژوئن ۴ برابر شده و شبیه به آمار و ارقامی است که از اکتبر ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ مشاهده شد. در بین ۲۵۴ مورد توالی‌یابی شده ۱۰۰ درصد آن‌ها به سویه دلتا مبتلا شده بودند؛ این در حالی است که میزان مبتلایان به سویه دلتا در ماه ژوئن ۸۰ درصد بود.

میزان خطر ابتلای افراد واکسینه شده به کووید ۱۹، یک سوم افراد واکسینه نشده است؛ اما به دلیل شیوع سویه دلتای کروناویروس، میزان ابتلای افراد هر دو گروه ۵ برابر افزایش یافته است. پژوهش‌گران بر اساس آمار ارائه شده از سوی نهادهای بهداشتی مرتبط، تخمین می‌زنند که شانس ابتلای افراد واکسینه شده به ویروس ۵۰ الی ۶۰ درصد کم‌تر از افراد واکسینه نشده است.

استیون رایلی، استاد دانشگاه و متخصص بیماری‌های عفونی از کالج سلطنتی لندن می‌گوید:

ما می‌دانیم که سویه دلتا کووید ۱۹ بسیار انتقال‌پذیرتر است و این موضوع را می‌توان در آمار افراد مبتلا شده نیز مشاهده کرد. ما شاهد ابتلای افراد کاملاً واکسینه شده به ویروس هستیم. ما باید بدانیم افراد واکسینه شده تا چه اندازه در شیوع این سویه از ویروس نقش دارند. درک این موضوع برای آمادگی در ماه‌های آینده بسیار حیاتی است.

این را باید در نظر داشت که هیچ کدام از واکسن‌های کرونا به‌طور ۱۰۰ درصد مؤثر نیستند؛ بنابراین احتمال ابتلای افراد واکسینه شده به ویروس همچنان وجود دارد. دکتر فاوچی می‌گوید که هنوز نرخ انتقال گونه‌ی دلتا میان افراد به‌طور دقیق مشخص نشده است و ما از روند انتقال ویروس به دیگر افراد به‌خصوص کودکان اطلاعات زیادی نداریم؛ بنابراین وقتی صحبت از گونه‌ی دلتا به میان می‌آید، افراد باید بیش از پیش مراقب باشند. اکنون میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان به‌طور کامل واکسینه شده‌اند؛ اما هنوز هم اگر در معرض بیماری قرار بگیرند این احتمال وجود دارد که به بیماری مبتلا شوند. با وجود این، اگر افراد واکسینه شده به بیماری مبتلا شوند، در مقایسه با سایر افراد واکسینه نشده، آن را با شدت بسیار کم‌تری تجربه خواهند کرد.

نحوه انتقال گونه‌ی دلتا نیز همانند سایر گونه‌های ویروس کووید ۱۹ است. کروناویروس‌ها بیشتر از طریق تنفس منتقل می‌شوند و امکان انتقال آن‌ها از روی سطوح بسیار کم است. نوع دلتا نیز همین‌گونه است و تفاوتی با سایرین ندارد و صرفاً به دلیل جهش‌های متنوع، راحت‌تر می‌تواند سلول انسان را آلوده کند. استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، تهویه مناسب، شستشوی دست‌ها و تمیز نگه داشتن سطوح می‌توانند مانع از انتقال ویروس شوند.

منبع
WebMD

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا