بیماری‌هاچشمسلامتیکرونا

آیا ویروس کرونا از طریق چشم منتقل می شود؟

کرونا ویروس و سلامت چشم

اگر به طور مرتب و برای مراقبت های چشمی به پزشک خود سر می زنید احتمالا درباره انتقال کرونا ویروس و سلامت چشم نگران هستید. قطعا تمامی پزشکان و متخصصین چشم قوانین بهداشتی و روش های ضدعفونی را به طور دقیق رعایت می کنند اما آیا انتقال عفونت از طریق چشم امکان پذیر است؟

محققین معتقدند در این زمان پاسخ این سوال به طور قطع مشخص نیست. نتایج مطالعات نشان می دهند بافت شفافی که ملتحمه چشم و قسمت داخلی پلک را می پوشاند می تواند به ویروس های دیگر مانند ادنوویروس (عامل سرماخوردگی) و ویروس هرپس سیمپلکس آلوده شود.

ویروس کرونا به همان روشی که وارد دهان و بینی می شود به داخل چشم راه می یابد. زمانی که فرد آلوده به ویروس کرونا سرفه، عطسه و یا صحبت می کند، ذرات حاوی ویروس از دهان و بینی فرد آلوده به سمت صورت شما حرکت می کنند. ممکن است این ذرات آلوده را با دهان یا بینی تنفس کنید یا این ذرات از طریق چشم ها وارد بدن شوند. علاوه براین، اغلب افراد روزانه چندین بار به چشمان خود دست می زنند و اگر دست شما پیش از تماس با چشم به ویروس کرونا آلوده شود این ویروس را به بدن خود منتقل می کنید.

چشم صورتی (Pink eye)

چشم صورتی از عفونت های شایع چشم به ویژه در کودکان است که به دلیل التهاب و عفونت غشای پوشاننده ملتحمه رخ می دهد و زمانی که عروق خونی این غشا ملتهب می شود سفیدی چشم، صورتی یا قرمز به نظر می رسد. از عوامل عمده ایجاد چشم صورتی، ویروس، باکتری یا وجود جسم خارجی در چشم است. ممکن است کرونا ویروس عامل عفونت چشم صورتی باشد. اگر این عفونت به دلیل ویروس یا باکتری باشد، تماس با ترشحات چشم یا اشیای آلوده به این ترشحات می تواند عفونت را منتقل کند. افراد مبتلا به چشم صورتی که با علائم خارش، اشک ریزش و احساس ناخوشایند در چشم به پزشک مراجعه می کنند باید تست ویروس کرونا انجام دهند.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC) توصیه ویژه ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس و سلامت چشم عموم ندارد. اما در مراکز بهداشتی استفاده از محافظ چشم برای کارکنان سلامت توصیه می شود. همچنین افرادی که از بیمار مبتلا به کووید-19 مراقبت می کنند باید از ماسک، دستکش و عینک محافظ چشم استفاده کنند.

چگونه از سلامت چشم خود محافظت کنید؟

  • اگر از لنزهای تماسی استفاده می کنید برای مدتی از عینک استفاده کنید.

افرادی که از لنز استفاده می کنند بیش از سایرین با چشم خود در تماس هستند. استفاده از عینک احتمال حساسیت و تحریک چشم را کاهش می دهد و بدین صورت دست شما کمتر با چشم در تماس است.

  • عینک مانند محافظ عمل می کند.

عینک طبی یا آفتابی چشم ها را از تماس با قطرات آلوده به ویروس محافظت می کند. اما به خاطر داشته باشید که استفاده از عینک محافظت کامل ایجاد نمی کند. ویروس از طریق تماس چشم با نقاط آلوده مانند فریم عینک قابل انتقال است. اگر از بیمار مبتلا به ویروس کرونا مراقبت می کنید از روش های محافظتی دیگر مانند شیلد استفاده کنید.

  • از مالیدن چشم خودداری کنید.

دوری از این عادت کمی مشکل به نظر می رسد اما خودداری از تماس دست ها با چشم خطر عفونت را کاهش می دهد. اگر ناچارید به چشمان خود دست بزنید یا عینک خود را تنظیم کنید به جای انگشتان از دستمال استفاده کنید. خشکی چشم عامل تماس بیشتر دست ها با چشمان است. در این شرایط از قطره اشک مصنوعی استفاده کنید و قبل از استمال قطره دست خود را با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید.

  • بهداشت و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

دستان خود را مرتب بشویید. از تماس دست با بینی، دهان، صورت و چشم خودداری کنید. زمانی که به منزل می روید صورت و چشمان خود را با شوینده مناسب بشویید. اگر از لنز استفاده می کنید بهداشت مرتبط با آن را به خوبی رعایت کنید.

منبع
American Academy of Ophthalmology WebMDmayoclinic

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا