تغذیهخوراکی‌ها

میان مصرف قارچ و کاهش خطر افسردگی ارتباطی وجود دارد

یک تجزیه و تحلیل گسترده از افرادی که قارچ می‌خورند نشان می‌دهد که خطر ابتلا به افسردگی در آن‌ها کم‌تر است.

به تازگی پژوهش‌گران با انجام مطالعه‌ای متوجه شده‌اند که میان مصرف قارچ و کاهش خطر افسردگی ارتباطی وجود دارد. این ارتباط هنوز یک راز است و در حال حاضر، نویسندگان می‌گویند که داده‌ها باید با احتیاط تفسیر شوند. همیشه این احتمال وجود دارد که نتایج صرفاً یک همبستگی باشند؛ زیرا خوردن قارچ بیشتر شانس افسردگی را کاهش نمی‌دهد. این نشان می‌دهد که میان مصرف قارچ و کاهش خطر افسردگی ارتباط مستقیمی وجود ندارد و نوع ارتباط این دو هنوز ناشناخته است.

گفته می‌شود، این یکی از اولین مطالعات مشاهده‌ای بزرگ در مورد مصرف عمومی قارچ و افسردگی است. این مطالعه شامل داده‌های رژیم غذایی و سلامت روان بیش از ۲۴ هزار بزرگسال در سراسر ایالات متحده از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ است.

این یافته‌ها بین انواع مختلف قارچ‌ها تفاوتی قائل نمی‌شوند؛ اما پژوهش‌گران با انجام چندین آزمایش بالینی کوچک روی قارچ‌های یال شیر (Hericium erinaceus)، دریافتند که خوردن انواع خاصی از قارچ‌ها می‌تواند به کاهش افسردگی و اضطراب کمک کند.

جاشوا مسکات، دانشمند بهداشت عمومی از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، می‌گوید:

این مطالعه به فهرست رو به رشد مزایای سلامتی احتمالی خوردن قارچ اضافه می‌کند.

این‌که چه چیزی در مورد برخی از قارچ‌ها برای سلامتی ما مفید است، هنوز یک معما است.

قارچ دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus) رایج‌ترین قارچ مصرفی در ایالات متحده است و مملو از پتاسیم است که تصور می‌شود به کاهش اضطراب کمک می‌کند. سایر قارچ‌های خوراکی مانند یال شیر حاوی عوامل نوروتروفیک مرتبط با سلامت مغز و همچنین عوامل ضد التهابی هستند که تصور می‌شود به کاهش علائم افسردگی کمک می‌کنند.

اما علم تغذیه یک علم دشوار است. قارچ‌ها میزبان انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند که باعث اثرات ضد افسردگی آشکار آن‌ها می‌شوند. برای تشخیص این‌که کدام فاکتور‌ها در این اثربخشی نقش دارند، به مطالعات مولکولی، بالینی و اپیدمیولوژیک بیشتری نیاز است.

با وجود این، یک آنتی اکسیدان قوی به نام ارگوتیونئین در قارچ وجود دارد که دانشمندان به آن توجه دارند. انسان‌ها فقط می‌توانند آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کنند و قارچ‌ها آن را در بالاترین غلظت نسبت به غذا‌های تازه‌ای که ما مصرف می‌کنیم، دارند.

در مدل‌های حیوانی اخیر مشخص شد که این آنتی ‌اکسیدان از سد جریان خونی عبور می‌کند که مغز را از بقیه بدن جدا می‌کند و این نشان می‌دهد ارگوتیونین می‌تواند بر سلامت عصبی تأثیر بگذارد.

مدل‌های حیوانی دیگر نشان می‌دهند که این آنتی اکسیدان در سلامت روده نیز نقش دارد. در روده نورون‌هایی نیز وجود دارند که می‌توانند بر خلق و خوی فرد تأثیر بگذارند. این‌که آیا همین را می‌توان در مورد انسان‌ها نیز گفت یا خیر، باید بررسی شود.

قارچ

جیبریل با، اپیدمیولوژیست از ایالت پن می‌گوید:

قارچ‌ها بالاترین منبع غذایی اسید آمینه ارگوتیونئین هستند. این یک ماده یک ضد التهاب است که توسط انسان نمی‌تواند سنتز شود. داشتن سطوح بالای این ماده ممکن است خطر استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و همچنین می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد.

با این‌حال، این فقط یک توضیح از مزایای بالقوه قارچ است است. برای بررسی این‌که چه چیزی در مورد قارچ‌های خاص متفاوت است و چگونه این تفاوت‌ها در نهایت بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارد، باید تحقیقات بیشتری در میان گروه‌های بزرگتر انجام شود.

داده‌های این مطالعه، از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده به دست آمده است. در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان در سراسر کشور خواسته شد تا به یاد بیاورند که در دو روز قبل چند قارچ خورده‌اند. سپس افسردگی آن‌ها با استفاده از یک پرسشنامه استاندارد سلامت بیمار اندازه‌گیری شد.

ارتباط مشاهده شده بین مصرف قارچ و احتمال کمتر افسردگی، مستقل از سایر عوامل مخدوش‌ کننده مانند وضعیت اجتماعی، وضعیت اقتصادی، عوامل خطر سبک زندگی، بیماری خود گزارش شده و مصرف دارو بود.

به گفته نویسندگان مطالعه، افرادی که تمایل بیشتری به خوردن قارچ داشتند، زنان سفید پوست تحصیل کرده و غیر اسپانیایی بودند؛ اما ارتباط با افسردگی تنها زمانی مشخص شد که آن‌ها قارچ خواران را با افراد غیر مصرف ‌کننده مقایسه کردند.

در میان گروه مصرف کننده قارچ، کسانی که نسبتاً زیاد آن‌ها را می‌خوردند، از مزیت اضافه‌ای بهره‌مند نمی‌شدند.

پژوهش‌گران در تجزیه و تحلیل بیشتر داده‌ها، کسانی که یک وعده قارچ در روز می‌خوردند را با کسانی که یک وعده گوشت قرمز یا فرآوری شده می‌خوردند، مقایسه کردند. جالب اینجاست که جایگزینی این دو با یکدیگر، با احتمال کم‌تر افسردگی مرتبط نبود.

واضح است که هنوز چیز‌های زیادی درباره رابطه بین قارچ و سلامت روان نمی‌دانیم؛ اما با توجه به اینکه هر چند وقت یکبار این رابطه در مطالعات ظاهر می‌شود، ارزش کاوش بیشتر را دارد.

نویسندگان نتیجه گرفتند که این یافته‌ها اهمیت بالقوه بالینی و سلامت عمومی مصرف قارچ را به عنوان وسیله‌ای برای کاهش افسردگی و پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهد.

منبع
Science Alert

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا