بیماری‌هاپزشکیخونداروقلب و عروق

مصرف برخی داروها باعث افزایش فشار خون می‌شود

بسیاری از افراد فشار خون بالا دارند که عوامل مختلفی می‌توانند آن را ایجاد کنند؛ اما در این میان برخی داروها نیز در ایجاد آن نقش دارند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تقریباً ۱ نفر از هر ۵ نفر مبتلا به فشار خون بالا ممکن است به‌طور ناخواسته دارویی برای بیماری دیگری مصرف کند که باعث افزایش فشار خون آن‌ها می‌شود.

فشار خون بالا در صورت عدم درمان یا درمان کم، می‌تواند با آسیب رساندن به رگ‌های خونی خطر حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و مشکلات بینایی را افزایش دهد. تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن، محدود کردن مصرف نمک یا دارو می‌تواند به بازگرداندن اعداد فشار خون شما به محدوده طبیعی کمک کند؛ اما به گفته پژوهش‌گران، سعی کنید از پزشک خود بپرسید آیا دارو‌هایی که برای سایر بیماری‌ها مصرف می‌کنید ممکن است این اعداد را بالا ببرند؟

دکتر تیموتی اندرسون، محقق بالینی و استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد و نویسنده این مطالعه، گفت:

خطر افزایش فشار خون توسط دارو‌ها ممکن است به سادگی نادیده گرفته شود. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که برخی بیماران از این دارو‌های اضافی برای سال‌ها استفاده می‌کنند.

ما امیدواریم که مقاله ما به تغییر این موضوع کمک کند؛ زیرا در بسیاری از موارد، جایگزین‌های درمانی مؤثری برای دارو‌هایی که ممکن است فشار خون را افزایش دهند وجود دارد. علاوه بر این، می‌توان استراتژی‌هایی برای به حداقل رساندن خطر، مانند نظارت بر فشار خون بیماران در هنگام شروع یک داروی جدید که ممکن است فشار خون را افزایش دهد، اتخاذ کرد تا خطر افزایش فشار خون به حداقل برسد.

برای این مطالعه، پژوهش‌گران داده‌های بررسی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) را از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بررسی کردند. آن‌ها استفاده از دارو‌های شناخته شده‌ای که باعث افزایش فشار خون می‌شوند، از جمله دارو‌های ضد افسردگی، دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی قوی (NSAID)، استروئید‌ها، دارو‌های هورمونی، دارو‌های ضد گرفتگی و قرص‌های کاهش وزن را در میان افراد مبتلا به فشار خون بالا بررسی کردند.

این مطالعه نشان داد که ۱۸.۵ درصد از بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا، مصرف دارویی را گزارش کردند که فشار خون آن‌ها را افزایش می‌داد. اگر این افراد از دارو‌های کاهش ‌دهنده فشار خون نیز استفاده نمی‌کردند، احتمال ابتلا به فشار خون کنترل ‌نشده در آن‌ها بیشتر بود.

این مطالعه نشان داد افرادی که از دارو‌های فشار خون استفاده می‌کردند، اگر برای سایر بیماری‌های خود داروهایی که فشار خون را افزایش می‌دهند استفاده می‌کردند، احتمالاً به دوز‌های بالاتر برای کنترل فشار خون نیاز داشتند.

اگر فشار خون بالا دارید چه کاری باید انجام دهید؟

دکتر اندرسون پیشنهاد کرد که از پزشک خود بپرسید که آیا داروهایی که مصرف می‌کنید بر فشار خون شما اثر می‌گذارند یا خیر.

او گفت:

همیشه عاقلانه است که از پزشک خود در مورد تداخلات احتمالی بین دارو‌های جدید از جمله دارو‌های بدون نسخه و شرایط و درمان‌های موجود سوال کنید.

دکتر اندرسون گفت که گاهی اوقات جایگزین‌هایی برای داروهای مصرفی در دسترس است. به عنوان مثال، استامینوفن فشار خون را افزایش نمی‌دهد؛ اما NSAID‌ها این کار را انجام می‌دهند. هر دوی این دارو‌ها می‌توانند درد را درمان کرده و تب را کاهش دهند.

دکتر مایکل گویفمن، رئیس بخش قلب و عروق در مرکز پزشکی LIJFH در شهر نیویورک است. او می‌داند که چگونه چنین اتفاقاتی می‌توانند ناخواسته رخ دهند.

دکتر گویفمن که در این مطالعه شرکت نداشته است، می‌گوید:

پزشکان و متخصصان مختلف معمولاً با یکدیگر صحبت نمی‌کنند و در بیشتر موارد، پرونده‌های سلامت الکترونیکی آن‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کند. در نتیجه، بیمارانی که به پزشکان مختلف مراجعه می‌کنند، دارو‌های مختلفی را مصرف می‌کنند که برخی از آن‌ها ممکن است نتیجه‌ی عس در درمان بیماری داشته باشند.

راه‌هایی برای جلوگیری از این سناریو‌ها وجود دارد. دکتر گویفمن توصیه می‌کند که همیشه به‌روزترین فهرست دارو‌ها را برای ویزیت هر پزشک همراه داشته باشید.

دکتر جورج باکریس، مدیر مرکز جامع فشار خون انجمن قلب آمریکا در شیکاگو نیز این یافته‌ها را بررسی کرد و با آن‌ها موافقت کرد. او گفت اگر بداند دارویی که برای بیمار تجویز کرده باعث افزایش فشار خون می‌شود، از او می‌خواهد که تا چند روز در خانه فشار خون خود را کنترل کند.

منبع
WebMD

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا