تغذیهویتامین‌ها و مکمل ها

بهترین مکمل آهن برای بزرگسالان کدام است؟

بسیاری از بزرگسالان برای تلمین آهن مورد نیاز بدن خود به مکمل آهن نیاز دارند و لازم است که همگان بهترین مکمل آهن برای بزرگسالان را بشناسند.

آهن، ماده‌ی معدنی موجود در هموگلوبین (پروتئینی که اکسیژن را از ریه‌ها به بافت‌ها منتقل می‌کند) و میوگلوبین (پروتئین دیگری که اکسیژن را برای ماهیچه‌های شما حمل و ذخیره می‌کند) است. آهن برای رشد سلول‌های مغز، رشد فیزیکی و سنتز هورمون ضروری است و از متابولیسم ماهیچه‌ها پشتیبانی می‌کند.

آهن دو نوع دارد: آهن هِم و آهن غیر هِم. گیاهان و محصولات غنی شده با آهن فقط حاوی آهن غیر هم هستند، در حالی که منابع غذایی حیوانی حاوی هر دو نوع آهن هستند. برخی از غنی‌ترین منابع آهن عبارتند از: گوشت قرمز، گوشت اندام، غذا‌های دریایی، آجیل، لوبیا و سبزیجات برگ‌دار.

با این‌حال، ممکن است برخی از افراد و گروه‌های سنی، آهن کافی دریافت نکنند یا اختلال در جذب یا افزایش نیاز به آهن داشته باشند. بنابراین، آن‌ها ممکن است در معرض خطر کمبود آهن باشند که می‌تواند منجر به خستگی، سرگیجه و ضعف، در کنار سایر علائم شود.

این جمعیت‌ها معمولاً شامل نوزادان و کودکان، ورزشکاران، افراد مبتلا به خون‌ریزی شدید قاعدگی، کسانی که باردار هستند، مبتلایان به اختلالات گوارشی یا سرطان و کسانی که مکرراً خون اهدا می‌کنند، می‌شود.

خوش‌بختانه، مکمل‌های آهن زیادی وجود دارند که می‌توانند به بازیابی ذخایر آهن شما کمک کنند.

در این مطلب به معرفی بهترین مکمل‌های آهن برای بزرگسالان خواهیم پرداخت.

نگاهی گذرا به بهترین مکمل‌های آهن

  • بهترین مکمل آهن ایرانی برای بزرگسالان: کپسول آهن نانو لیپوزومال لیپیفر
  • بهترین مکمل آهن: آهن بیس گلیسینات Thorne
  • بهترین مکمل آهن مقرون به صرفه: قرص Nature Made Iron 65mg
  • بهترین مکمل آهن با ویتامین ث: Pure Encapsulations OptiFerin-C
  • بهترین مکمل آهن وگان با ویتامین ث: Garden of Life Vitamin Code Raw Iron
  • بهترین مکمل آهن گیاهی: NOW Iron
  • بهترین مکمل آهن وگان: MegaFood Blood Builder
  • بهترین مکمل آهن جویدنی: Klaire Labs Chewable Iron Chelate

نحوه انتخاب مکمل آهن

در انتخاب مکمل آهن مهم است که چند فاکتور را در نظر بگیرید.

مکمل آهن

آیا مکمل‌های آهن انتخاب مناسبی برای شما هستند؟

اگر شما در حال درمان کمبود آهن هستید یا ذخایر آهن بدن شما پایین است یا اگر سعی دارید سطح سالم آهن را در بدن خود حفظ کنید، ممکن است به مکمل آهن نیاز داشته باشید.

اگر ذخایر آهن بدن شما در حد طبیعی است و می‌توانید آن را از طریق مصرف رژیم غذایی حفظ کنید، نباید مکمل آهن مصرف کنید.

هرگز مکمل آهن را به کودک خود ندهید مگر این‌که یک متخصص آن را توصیه کند. کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر مستعد ابتلا به سمیت آهن هستند.

برخی از افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، اگر به آهن خوراکی پاسخ ندهند، اگر نتوانند آهن را به درستی جذب کنند یا اگر از دست دادن آهن آن‌ها برای درمان با مکمل‌های خوراکی بسیار زیاد باشد، ممکن است به تزریق آهن نیاز داشته باشند.

به‌طور کلی، با یک متخصص صحبت کنید تا بفهمید آیا مکمل آهن برای شما مناسب است یا خیر.

چه نوع آهنی مصرف کنید؟

برای افرادی که به مکمل آهن نیاز دارند، انتخاب محصول مناسب می‌تواند دشوار به نظر برسد؛ زیرا انواع مختلفی از مکمل‌های آهن در دسترس هستند.

محبوب‌ترین انواع مکمل‌ها، نمک‌های آهن و آهن (فروس) هستند که شامل سولفات آهن، آهن گلوکونات، فروس سولفات و آهن سیترات می‌شود.

آهن (فروس) به دلیل حلالیت بالاتر، نسبت به آهن (فریک) فراهمی زیستی بیشتری دارد؛ به این معنی که جذب آن برای بدن شما آسان‌تر است.

همچنین ممکن است اشکال دیگری از آهن مانند پلی پپتید‌های آهن هِم (HIP)، آهن کربونیل، کلات‌های اسید آمینه آهن و ترکیبات پلی ساکارید-آهن (PIC) را پیدا کنید.

برخی از اشکال آهن (مانند سولفات آهن) بیشتر از اشکال دیگر (مانند کلات بیس گلیسینات آهن) باعث اختلالات گوارشی مانند یبوست می‌شوند.

چگونگی مصرف مکمل‌های آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن معمولاً با مصرف مکمل‌های خوراکی آهن به مدت حداقل ۳ ماه برای جبران ذخایر آهن درمان می‌شود. متخصصان ممکن است برای برخی افراد ادامه مصرف مکمل‌های آهن را حتی پس از بازگشت سطح هموگلوبین به حالت طبیعی توصیه کنند.

برای کسانی که کمبود آهن دارند، مصرف مکمل‌های حاوی آهن ایده خوبی است؛ زیرا سایر مواد مغذی که معمولاً در مولتی ویتامین‌ها یافت می‌شوند (مانند کلسیم) ممکن است جذب آهن را مهار کنند.

علاوه بر این، شما باید مکمل‌های آهن را بین وعده‌های غذایی مصرف کنید و باید آن‌ها را با چای، قهوه، شیر یا سایر غذا‌ها یا نوشیدنی‌هایی که ممکن است جذب آهن را مهار ‌کنند مصرف نکنید.

مکمل آهن

در عوض، مصرف آهن با منبع ویتامین C (مانند آب پرتقال یا فلفل دلمه‌ای) می‌تواند ایده خوبی باشد؛ زیرا می‌توانند به افزایش جذب آهن کمک کنند.

دوز

با یک متخصص در مورد دوز مناسب صحبت کنید. اگر کمبود آهن دارید، به آهن بیشتری نسبت به سایر مردم نیاز خواهید داشت.

دوز آهن با توجه به نوع آهنی که مصرف می‌کنید متفاوت است. برای افراد مبتلا به کمبود آهن، متخصصان معمولاً مصرف آهن را در دوز‌های منقسم روزانه برای رسیدن به مجموع ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم آهن المنتال در روز توصیه می‌کنند.

با این‌حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مصرف دوز‌های کم‌تر آهن (یک بار در روز و مصرف آهن یک روز در میان) ممکن است به بهبود جذب و تحمل کمک کند.

علاوه بر این، افرادی که برای حفظ سطح آهن سالم به مصرف روزانه آهن نیاز دارند، معمولاً نسبت به افرادی که کمبود آهن دارند، به دوز‌های کم‌تر آهن نیاز دارند.

اگر ذخایر آهن کمی دارید (فقر آهن دارید) یا به هر دلیلی به آهن اضافی نیاز دارید، یک متخصص می‌تواند بهترین دوز را برای شما تعیین کند.

چگونه بهترین مکمل‌ها انتخاب شدند؟

این مطلب مکمل‌های آهن را بر اساس معیار‌های زیر بررسی می‌کند:

  • کیفیت: مکمل‌های آهن از نظر کیفیت و خلوص، به‌طور ایده‌آل توسط یک سازمان شخص ثالث آزمایش می‌شوند.
  • نوع آهن: مکمل‌ها حاوی فرم‌هایی از آهن هستند که به راحتی جذب می‌شوند.
  • سایر مواد مغذی: مکمل‌ها فاقد مواد مغذی خاصی هستند که جذب آهن را مختل می‌کنند و ممکن است حاوی مواد مغذی باشند که جذب را افزایش می‌دهند.
  • دوز: مکمل‌ها حاوی دوز مؤثر آهن هستند.

کپسول آهن نانو لیپوزومال لیپیفر

مکمل آهن

کپسول آهن نانولیپوزومال لیپیفر برای درمان کم خونی در بزرگسالان استفاده می‌شود. این محصول نسبت به سایر مکمل‌های موجود در بازار مزایایی دارد که از جمله‌ی مهم‌ترین آن‌ها، استفاده از فناوری دارورسانی لیپوزومال در این محصول است. از کپسول آهن نانولیپوزومال لیپیفر می‌توان برای درمان و پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن و کم خونی ناشی از کمبود ویتامین یا کم خونی مگالوبلاستیک استفاده کرد.

آهن بیس گلیسینات Thorne

مکمل آهن

این مکمل آهن توسط یکی از معتبرترین شرکت‌های تولید کننده مکمل در جهان ساخته شده است.

هر کپسول آهن، حاوی ۲۵ میلی‌گرم کلات بیس‌گلیسینات آهن (شکلی از آهن که به راحتی توسط بدن جذب می‌شود و نسبت به سایر اشکال آهن، مانند سولفات آهن، کمتر باعث ایجاد عوارض گوارشی می‌شود ) است.

این محصول دارای گواهینامه NSF برای ورزش است؛ به این معنی که عاری از موادی است که توسط اکثر سازمان‌های ورزشی ممنوع شده‌اند و بنابراین برای ورزشکاران ایمن است.

علاوه بر این، تجهیزات شرکت Thorne توسط چندین سازمان بین‌المللی شخص ثالث، از جمله اداره کالا‌های درمانی استرالیا، تأیید شده‌اند.

قرص Nature Made Iron 65mg

مکمل آهن

این قرص حاوی ۶۵ میلی‌گرم آهن در هر کپسول (۳۶۱ درصد از ارزش روزانه (DV) برای آهن) یا معادل ۳۲۵ میلی‌گرم سولفات آهن است.

سولفات آهن شکل رایج مکمل آهن با حلالیت بالا است؛ به این معنی که یون‌های آهن را سریع‌تر آزاد می‌کند و بنابراین جذب آن آسان‌تر است.

هرچند باید بدانید که این شکل از آهن بیشتر از سایر اشکال باعث ایجاد عوارض جانبی دستگاه گوارش مانند یبوست می‌شود.

این محصول توسط USP (یک سازمان شخص ثالث) تأیید شده است که کیفیت، از جمله خلوص، قدرت و عملکرد محصول را آزمایش می‌کند.

مکمل آهن Pure Encapsulations OptiFerin-C

مکمل آهن

مکمل آهن Pure Encapsulations OptiFerin-C حاوی ۲۸ میلی‌گرم بیس‌گلیسینات آهن به اضافه ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین C است.

ویتامین C اغلب به مکمل‌های آهن اضافه می‌شود؛ زیرا ممکن است به بهبود جذب آهن کمک کند.

این مکمل حلال، مناسب گیاه‌خواران و فاقد گلوتن، سویا و لبنیات است.

این مکمل در یک مرکز دارای گواهی GMP تولید می‌شود؛ به این معنی که تأسیسات تولیدی شرکت از دستورالعمل‌های عملکرد تولید خوب که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ایجاد شده است، پیروی می‌کنند.

محصولات Pure Encapsulations از استاندارد‌های تعیین شده توسط USP فراتر ‌می‌روند. USP سازمانی است که استاندارد‌های سخت‌گیرانه‌ای را برای کیفیت و خلوص مکمل‌های غذایی تعیین می‌کند.

بر اساس اطلاعات درج شده در وب‌سایت این شرکت، محصولات Pure Encapsulations توسط آزمایشگاه‌های شخص ثالث مطرح جهان آزمایش می‌شوند.

مکمل آهن Garden of Life Vitamin Code Raw Iron

مکمل آهن

مکمل آهن Garden of Life Vitamin Code Raw Iron یکی دیگر از بهترین مکمل‌های آهن موجود در بازار جهانی است که ۲۲ میلی‌گرم آهن غذایی کامل و ۲۵ میلی‌گرم ویتامین C را فراهم می‌کند.

اصطلاح «آهن غذایی کامل» به این معنی است که آهن از مواد مغذی تولید شده در مواد غذایی خام به دست می‌آید. این موضوع نشان می‌دهد که مکمل، بدون حرارت بالا، بایندر‌ها یا پرکننده‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌ها، شیرین‌کننده‌ها، رنگ‌ها یا افزودنی‌های مصنوعی تولید می‌شود.

علاوه بر این، این محصول حاوی یک ترکیب میوه و سبزیجات ارگانیک و همچنین یک ترکیب پروبیوتیک و آنزیم برای حمایت از هضم است.

تمامی محصولات Garden of Life در یک مرکز تأیید شده توسط FDA تولید می‌شوند. این مکمل همچنین دارای گواهی وگان، غیر حیوانی، حلال، خالص و فاقد گلوتن است.

مکمل آهن NOW Iron

مکمل آهن

NOW به دلیل ارائه محصولات با کیفیت بالا و قیمت‌های مقرون به صرفه شناخته شده است. این مکمل، ۱۸ میلی‌گرم آهن در هر کپسول به شکل کلات بیس‌گلیسینات آهن فراهم می‌کند و هر بسته‌ی آن حاوی ۱۲۰ کپسول آهن است.

علاوه بر این، این محصول توسط UL (یک سازمان آزمایش کننده شخص ثالث) تأیید شده است که تضمین می‌کند محصولات با استاندارد‌های ایمنی دقیق مطابقت دارند. این محصول غیرحیوانی، حلال و فاقد گلوتن است.

اگرچه این مکمل بدون گلوتن یا آلرژن‌های اصلی است؛ اما مکمل‌های NOW در مراکزی تولید می‌شوند که ممکن است آلودگی متقاطع ایجاد شود.

مکمل آهن MegaFood Blood Builder

مکمل آهن

مکمل آهن MegaFood Blood Builder حاوی ۲۶ میلی‌گرم آهن به شکل بیس‌گلیسینات آهن و همچنین ۱۵ میلی‌گرم ویتامین C برای بهبود جذب آهن است.

علاوه بر این، این محصول حاوی فولات و B12 است که هر دو برای حفظ سلول‌های خونی سالم مهم هستند.

تمام مکمل‌های MegaFood توسط شش سازمان آزمایش کننده شخص ثالث تأیید شده‌اند. این مکمل بدون گلوتن، غیر حیوانی، حلال، وگان و بدون باقی مانده گلیفوسیت است.

با این‌حال، به خاطر داشته باشید که محصولات از نظر دقت یا قدرت توسط شخص ثالث آزمایش نشده‌اند.

مکمل آهن جویدنی Klaire Labs Chewable Iron Chelate

مکمل آهن

مکمل آهن جویدنی Klaire Labs Chewable Iron Chelate می‌تواند ۳۰ میلی‌گرم آهن المنتال را به عنوان کلات ‌تری‌گلیسینات فریک فروچل فراهم کند که فرم بسیار قابل جذب آهن است.

این قرص‌ها طعم توت طبیعی دارند و نسبت به سایر مکمل‌های جویدنی موجود در بازار حاوی قند اضافه کم‌تری هستند.

این محصول عاری از مواد آلرژی‌زا معمولی از جمله کازئین، تخم مرغ، ماهی، صدف، آجیل درختی، بادام زمینی، گندم، گلوتن و سویا است. همچنین عاری از رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌ها و مواد نگهدارنده است.

مکمل‌های شرکت Klaire Labs در تأسیسات دارای گواهی GMP تولید می‌شوند.

عوارض جانبی بالقوه و نگرانی‌های ایمنی

همان‌طور که در بالا ذکر شد، برخی از اشکال آهن بیشتر از سایرین باعث ایجاد علائم گوارشی مانند یبوست می‌شوند. مکمل‌های آهن نیز ممکن است با برخی دارو‌ها تداخل داشته باشند.

به عنوان مثال، مکمل‌های آهن ممکن است جذب دارو‌های مورد استفاده برای درمان بیماری پارکینسون را کاهش دهند و ممکن است اثربخشی لووتیروکسین (داروی رایجی که برای درمان کم کاری تیروئید، گواتر و سرطان تیروئید استفاده می‌شود) را کاهش دهند.

از سوی دیگر، برخی دارو‌ها مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون که برای درمان رفلاکس اسید یا زخم معده استفاده می‌شوند، می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند؛ زیرا ترشح اسید معده را کاهش می‌دهند و می‌دانیم که اسید معده نقش کلیدی در جذب آهن دارد.

مصرف بیش از حد آهن می‌تواند منجر به عوارض جانبی شود که برخی از آن‌ها می‌توانند خطرناک باشند.

به عنوان مثال، مقادیر آهن المنتال تا ۲۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن معمولاً به خوبی تحمل می‌شود؛ اما دوز‌های ۲۰ تا ۶۰ میلی‌گرم در کیلوگرم می‌توانند به شکل خفیف تا متوسط ​​سمی باشند.

مصرف دوز‌های بالاتر از ۶۰ میلی‌گرم در کیلوگرم می‌تواند علائم خطرناکی ایجاد کند و می‌تواند باعث مرگ شود. به همین دلیل مهم است که قبل از مصرف مکمل‌های آهن، درباره دوز مناسب با یک متخصص صحبت کنید.

علاوه بر این، مهم است که مکمل‌های آهن را دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ زیرا کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر مستعد مسمومیت آهن هستند. کودکان ممکن است مکمل‌های آهن را با آب نبات اشتباه بگیرند و مقادیر زیادی از آن‌ها را بخورند که می‌تواند کشنده باشد.

سؤالات متداول

آیا قرص‌های آهن واقعاً مؤثر هستند؟

بله، برای اکثر مردم اثربخشی آن‌ها کاملاً مشهود است. مکمل‌های آهن خوراکی معمولاً اولین انتخاب برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن هستند.

مکمل آهن

با این‌حال، برخی از افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، اگر به آهن خوراکی پاسخ ندهند، اگر نتوانند آهن را به درستی جذب کنند یا اگر از دست دادن آهن آن‌ها برای درمان با مکمل‌های آهن خوراکی بسیار زیاد باشد، ممکن است به تزریق آهن نیاز داشته باشند.

بهترین شکل مکمل آهن چیست؟

این به نیاز‌های سلامتی خاص شما بستگی دارد. انواع مختلفی از آهن در بازار وجود دارد. محبوب‌ترین انواع مکمل‌ها، نمک‌های آهن و آهن (فروس) هستند که شامل سولفات آهن، آهن گلوکونات، فروس سولفات و آهن سیترات می‌شود.

انواع خاصی از آهن، مانند کلات فروس بیس‌گلیسینات، نسبت به سایر اشکال آهن مانند سولفات آهن، کم‌تر احتمال دارد علائم گوارشی مانند یبوست ایجاد کند.

چگونه می‌توانم سطح آهن خون خود را به سرعت افزایش دهم؟

افزایش سطح آهن به خصوص اگر سطح خون شما پایین باشد، به زمان نیاز دارد. اگر کمبود آهن دارید، یک متخصص می‌تواند یک برنامه درمانی شخصی را به شما توصیه کند.

به‌طور کلی، کم خونی ناشی از فقر آهن با مکمل‌های آهن خوراکی روزانه، در مدت حداقل ۳ ماه درمان می‌شود تا ذخایر آهن بافتی پر شود.

آیا باید مکمل آهن مصرف کنم؟

شما باید مکمل‌های آهن را فقط در صورتی مصرف کنید که برای درمان کمبود آهن یا ذخایر کم آهن یا برای حفظ سطح آهن، به آن‌ها نیاز داشته باشید.

اگر ذخایر آهن بدن شما در حد طبیعی است و می‌توانید آن را از طریق مصرف رژیم غذایی حفظ کنید، نباید مکمل آهن مصرف کنید.

چه مقدار آهن باید به صورت مکمل مصرف کنم؟

مقدار آهن مورد نیاز شما به سطح آهن بدن شما بستگی دارد. برای افراد مبتلا به کمبود آهن، متخصصان معمولاً مصرف آهن را در دوز‌های منقسم روزانه برای رسیدن به مجموع ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم آهن المنتال در روز توصیه می‌کنند.

با این‌حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مصرف دوز‌های کم‌تر آهن (یک بار در روز و مصرف آهن یک روز در میان) ممکن است به بهبود جذب و تحمل کمک کند.

مکمل آهن

هرگز از قرص‌های آهن با دوز بالا استفاده نکنید، مگر این‌که توسط یک متخصص توصیه و نظارت شود.

کلام آخر

آهن یک ماده معدنی مهم است که برای انتقال اکسیژن و تشکیل گلبول‌های قرمز سالم ضروری است.

همیشه بهترین کار این است که نیاز آهن خود را از طریق یک رژیم غذایی سرشار از آهن برآورده کنید؛ اما گاهی اوقات ممکن است مکمل‌ها برای کمک به شما برای رسیدن به نیاز روزانه به آهن ضروری باشند.

بسیاری از انواع مکمل‌های آهن در دسترس هستند و حاوی دوز‌ها و اشکال مختلف این ماده معدنی هستند.

به یاد داشته باشید که قبل از مصرف هر مکمل جدیدی با یک متخصص مشورت کنید و عوامل ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید تا به شما در انتخاب یک محصول با کیفیت بالا کمک کنند.

منبع
Healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا