بانوانسلامتی

در دوره بارداری باید چگونه فعالیت‌های خود را انجام دهیم؟

بارداری دوره هیجان‌انگیزی است، اما همین دوره می‌تواند با تردید و نگرانی نیز همراه باشد.

اگر کارمند هستید ممکن است در بیان کردن وضعیتی که دارید برای رئیس خود، دچار استرس شوید. حتی ممکن است در برخی مشاغل با شرایط خاص، این نگرانی برای شما ایجاد شود که ممکن است در این موقعیت شغلی، شما یا جنینی که در رحم دارید در معرض خطر باشید.

در ادامه ما مواردی را با شما به اشتراک می‌گذاریم که به شما کمک می‌کند تا در دوره بارداری فعالیت ایمنی برای خود و جنینی که در رحم دارید، داشته باشید. با مجله دانستنی کیمازی همراه باشید.

آیا کار کردن در دوره بارداری بی‌خطر است؟

بر اساس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC)، اکثر افراد قادر هستند که در طول دوره بارداری فعالیت‌های گذشته خود را ادامه دهند. طبق اعلام CDC، ایمنی فعالیت شما در طول دوره بارداری به عواملی از جمله مواردی که در ادامه آمده‌اند بستگی دارد:

  • چه فعالیتی انجام می‌دهید
  • وضعیت سلامتی شما چگونه است
  • هر گونه عارضه‌ای که ممکن است در طول دوره بارداری داشته باشید

اگر در رابطه با شغل خود دچار نگرانی هستید یا در زمینه‌ای فعالیت دارید که شما را در معرض هر یک از خطرات زیر قرار می‌دهد، با پزشک خود مشورت کنید:

  • مواد شیمیایی، مواد رادیواکتیو یا سایر مواد خطرناک
  • دوره‌های طولانی ایستادن یا کوه‌نوردی
  • حمل یا بلند کردن بارهای سنگین
  • صداهای بلند یا ارتعاش‌های ناشی از ماشین‌آلات سنگین
  • گرما یا سرمای شدید

تعداد ساعت‌هایی از روز را که به فعالیت در شغل خود می‌پردازید نیز می‌تواند یک عامل تعیین‌کننده باشد.

طبق مطالعه‌ای در سال 2014 که در رابطه با زنان باردار ژاپنی انجام شده، مشخص شده است که افراد بارداری که بیش از 40 ساعت در هفته کار می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای سقط جنین و زایمان زودرس هستند و هر چه تعداد ساعت‌های کار بیشتر شود، خطر سقط جنین و زایمان زودرس بالاتر می‌رود (این خطر در 3 ماهه اول بارداری بیشتر است).

یک مطالعه که در سال 2019 در کشور دانمارک انجام شد، نشان داد زنان بارداری که در طول هفته حداقل دو شیفت شب کاری را می‌گذرانند، ممکن است بیش از افرادی که در طول روز کار می‌کنند در معرض خطر سقط جنین باشند.

مدیریت علائم شایع بارداری در هنگام کار کردن

فارغ از ایمن بودن یا نبودن فعالیتی که به آن می‌پردازید، ممکن است انواعی از علائم را به دلیل بارداری تجربه کنید. در ادامه به چگونگی مدیریت این علائم می‌پردازیم. اما اگر درد، گرفتگی عضلانی، لکه‌بینی یا علائم نگران‌کننده دیگری را تجربه کردید، به پزشک خود مراجعه کنید.

حس بد صبح‌گاهی

حالت تهوع و استفراغ می‌تواند از اوایل بارداری شروع شود. اگر حالت تهوع دارید، سعی کنید عوامل محرک این حس را شناسایی کنید و از آن‌ها دوری کنید. خوردن وعده‌های غذایی کوچک و میان‌وعده‌های تهیه شده از غذاهای نرم، در طول روز می‌تواند کمک‌کننده باشد. مصرف زنجبیل یا چای زنجبیل می‌تواند به بهبود شما کمک کند.

خستگی

به طور خاص در ۳ ماهه اول بارداری و هم‌چنین نزدیک به زمان زایمان، ممکن است احساس خستگی را تجربه کنید. سعی کنید در ساعت‌های غیر کاری، به میزان کافی استراحت کنید. به عنوان مثال، طبق نظر متخصص‌ها شما در طول بارداری هر شب به ۸ ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۹ ساعت و ۳۰ دقیقه خواب نیاز دارید.

اگر خسته یا بیمار هستید، بهتر است کار خود را سبک‌تر کنید. در فعالیت‌هایی مانند خرید مواد غذایی، نظافت منزل و کار در حیاط منزل از سایرین کمک بگیرید یا حداقل این انتظار را از خود نداشته باشید که این مسئولیت‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

دریافت میزان کافی آب

نیاز بدن شما به دریافت آب در طول دوره بارداری افزایش می‌یابد. متخصص‌ها توصیه می‌کنند که در طول هر روز به میزان ۸ تا ۱۲ فنجان مایعات مصرف کنید. سعی کنید یک بطری آب بزرگ را روی میز کار خود داشته باشید تا دسترسی شما به منبع آب مورد نیاز بدن در ساعت‌های کاری راحت‌تر باشد.

بارداری

ادرارهای مکرر

هم‌زمان که به میزان بیشتری مایعات دریافت می‌کنید و همچنین با بالاتر رفتن سن بارداری و بزرگ‌تر شدن رحم و تحت فشار قرار گرفتن مثانه، ممکن است بیش از حد معمول نیاز داشته باشید که به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و به دفع ادرار بپردازید. زیاد نگه داشتن ادرار می‌تواند باعث تضعیف مثانه شما شود و حتی با گذشت زمان ممکن است منجر به عفونت ادراری شود.

درد کمر یا پهلو

در طول دوره بارداری و تحت تاثیر هورمون‌هایی که ترشح می‌شوند و باعث سست شدن رباط‌ها و مفاصل شما می‌شوند، ممکن است دردهای بیشتری را در بدن خود تجربه کنید. به طور خاص با بزرگ‌تر شدن شکم، ممکن است کمر یا لگن شما آسیب ببیند. در ادامه به نکاتی برای کم کردن درد کمر و پهلو اشاره می‌کنیم:

  • اگر شغل شما به ایستادن طولانی ‌مدت یا جابه‌جایی زیادی نیاز دارد، از کفش‌های ورزشی و طبی استفاده کنید.
  • هنگام بلند کردن اجسام، به حالت قرارگیری بدن خود دقت کنید و به جای خم کردن کمر، با پایین‌تنه بلند شوید.
  • در صورت لزوم به بدن خود استراحت بدهید. اگر به مدت طولانی ایستاده‌اید، سعی کنید یکی از پاهای خود رو بر روی یک جعبه یا چهارپایه قرار دهید تا از فشار وارد شده روی کمر خود بکاهید. اگر به مدت طولانی نشسته‌اید، بدن خود را در وضعیت مناسبی قرار دهید و سعی کنید که به یک بالش کوچک تکیه دهید.
  • از شکم‌بند بارداری استفاده کنید تا از فشار شکم خود روی کمر و لگن بکاهید.

علائمی که تجربه آن‌ها ممکن است به ختم بارداری بیانجامد

با وجود رعایت همه نکاتی که پیش از این ذکر شد، گاهی ممکن است علائمی را تجربه کنید که به دنبال آن‌ها نیاز باشد به سرعت به پزشک خود مراجعه کنید؛ چرا که تجربه این علائم می‌تواند نشان ‌دهنده زایمان قریب‌الوقوع باشد. علائمی که می‌توانند نشان‌دهنده زایمان زودرس باشند، عبارتند از:

  • احساس درد، فشار یا گرفتگی در عضلات شکم
  • خارج شدن ترشح‌های خونی یا آبکی از واژن
  • افزایش هر نوع ترشحی از واژن
  • کمر درد شدید
  • انقباض‌های دردناک یا بدون درد که به طور منظم یا مکرر بروز می‌کنند
  • پارگی غشاهای آمنیوتیک

زایمان زودرس تنها عارضه‌ای نیست که ممکن است شما تجربه کنید. هر زمانی در هنگام فعالیت اگر احساس کردید که در شرایط ناایمنی قرار دارید، به پزشک خود مراجعه کنید و از راهنمایی‌های وی کمک بگیرید.

منبع
Healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا